Willem-Alexander in de cockpit. Beeld © ANP

Ajax-fan Willem-Alexander vliegt Feyenoord-supporters hoogstpersoonlijk naar Praag

24 november 2021 16:28

Het zal je maar gebeuren: je bent op weg naar de uitwedstrijd van je favoriete voetbalclub, word je hoogstpersoonlijk gebracht door koning Willem-Alexander (54) zelf. Dat is vandaag werkelijkheid geworden voor een groep Feyenoord-fans die afreizen naar Praag voor de Europa Conference League-wedstrijd tegen Slavia Prague.

"Ik vind het helemaal mooi"

"This is your captain speaking": woorden die je niet uit de mond van onze eigen koning verwacht als je in het vliegtuig naar Tsjechië zit. Toegegeven, dat gebeurde ook niet echt, maar aan het einde van de vlucht kwam het hoge woord er toch uit: Wim-Lex zat achter de stuurknuppel.

Zo begint de reis van de supporters wel erg bijzonder. Willem-Alexander vliegt zichzelf misschien graag (met een extra piloot) naar zijn vakantievilla in Griekenland, maar draait zijn hand ook niet om voor een commerciële vlucht.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Koningspaar geeft update over Amalia en Alexia in buitenland

Hoewel de koning groot fan is van Ajax, maakt hij er vandaag geen probleem van om Feyenoord-supporters aan boord van de KLM-vlucht veilig in Praag af te zetten. Rijnmond Sport sprak één van hen (zie hierboven). Jammer maar helaas: een praatje met de koning zit er niet in. "Er zat een beveiliger bij. Die hield mij goed tegen", vertelt de supporter. "Ik vind het helemaal mooi."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc van der Linden ontdekt: oud vakantiehuis koning nu luxe resort

Afgelopen juni gingen er geruchten rond dat Willem-Alexander ook zijn eigen dochter ergens in Europa heeft afgezet. Amalia zou samen met vrienden op reis gaan naar Mallorca:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!