Prinses Amalia Beeld © ANP

Dit wist je nog niet over prinses Amalia

5 december 2021 15:59

Prinses Amalia wordt aanstaande dinsdag 18 jaar oud. We zien haar slechts een paar keer per jaar in de media, maar onlangs leerden we haar iets beter kennen middels het boek dat Claudia de Breij (46) over haar geschreven heeft. Hierin doet ze genoeg uit de doeken over haar leven, maar er zijn dingen die je misschien nog niet wist over de prinses...

Muzikaal

Het is dat de toekomst van prinses Amalia al vastligt, anders was ze misschien zomaar musicalster geworden. Ze kan namelijk heel mooi zingen, zo blijkt onder meer uit het boek van Claudia de Breij. 'Ze zingt het hele nummer, krachtig en toonvast. Haar ouders hebben niet overdreven, ik weet niet wat ik hoor. Ze kan écht heel mooi zingen', schreef de cabaretière. Het zingen houdt Amalia liever voor zichzelf; we zullen haar niet snel ergens zien optreden. De prinses is ook dol op musicals. Ze speelde in The Sound of Music en Matilda en maakte samen met een vriend zelf een musical: Kerstklooster. 

Een paar jaar geleden verscheen onderstaande video van Amalia.

Drietalig opgevoed

Met een Spaanstalige moeder en Nederlandstalige vader zou je denken dat Amalia tweetalig is opgevoed, maar tijdens haar opvoeding leerde ze naast Spaans ook Engels. De grap 'Engels praten' als je kinderen iets niet mogen horen, werd in het gezin van de Oranjes 'Frans praten'. Amalia vertelt in het boek van Claudia de Breij: "Vroeger spraken ze Frans als wij iets niet mochten weten. Nu ik geen kind meer ben, is alles gewoon in het Nederlands. Open kaart."

Vroeger werden er ook nanny's ingeschakeld. Met hen sprak Amalia vooral Engels. "Dan weer Engels, dan weer Spaans, altijd weer iets anders. Je werd er gek van." Maar ze vindt wel dat het goed was voor haar taalontwikkeling.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

René Karst dolblij: nummer is een van Amalia's favorieten

Sportapps

Amalia heeft lang gehockeyd en gezeild en doet nu nog aan paardrijden en tennis. Tijdens de coronacrisis was het 'normale' sporten lange tijd niet mogelijk en daarom gingen de Oranjes in de weer met apps. "Het was wel een issue dat ze niet konden hockeyen. Maar dat hebben we samen als gezin opgepakt", zei Máxima er eerder dit jaar over. "Godzijdank hadden we digitale middelen. We hadden apps waarmee we kleine workouts hebben gedaan."

Tiara's

De prinses heeft ze over een paar jaar voor het uitkiezen en dat is maar goed ook: Amalia houdt van tiara's. "Ik ben dól op tiara's. Laat me een tiara zien en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen", zei ze in het boek van Claudia.

Amalia in oktober 2012

Fanatiek

Als Amalia ergens voor gaat, gaat ze er met de volle 100 procent voor. Ze is mega fanatiek. Dat bleek ook wel tijdens Koningsdag 2019, toen Amalia haar eerste televisie-interview hield. Op de vraag of Amalia zich had voorbereid voor Koningsdag zei Amalia: "Nou, eigenlijk heel weinig." Waarna Máxima haar onderbrak en haar bijviel dat ze zich wel had voorbereid op de regioquiz. "Dat is helemaal niet waar! Ze heeft onderzoek gedaan naar alle negen gemeentes, ze heeft spiekbriefjes gemaakt, want ze wilde winnen."

Studiekeuze

Momenteel heeft ze een tussenjaar, maar na de zomervakantie zal Amalia gaan studeren. In het boek van Claudia zei ze dat ze 'iets economisch' wil doen. De prinses ziet geld niet als doel, maar wil het wel graag begrijpen. Haar interesses liggen bij geschiedenis, economie en rechten. Amalia wil haar bachelor in Nederland halen en haar master in het buitenland.

Onlangs gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima een update over Amalia's gap year:

Koningspaar geeft update over Amalia en Alexia in buitenland

00:19

Bijbaantje

Amalia krijgt zakgeld en springt soms bij in de bediening in de strandtent van de ouders van een vriendin. Ze voelde zich namelijk altijd een beetje bezwaard als ze daar gratis mocht eten. Daarom helpt ze als het druk is. "Ik ben wel onhandig, hoor, en geen held met dienbladen." Maar een biertje tappen kan de dochter van 'Prins Pils' wel en volgens de eigenaar is Amalia een echte cocktail queen. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Máxima trok af en toe wenkbrauw op bij taalgebruik Amalia'

Band met Maan

Ze volgen elkaar op Instagram en wisselen soms dingen met elkaar uit: Maan en Amalia blijken een bijzondere band te hebben. Ze leerden elkaar kennen twee jaar geleden tijdens Koningsdag en zagen elkaar dit jaar weer tijdens het concert van The Streamers op Paleis Noordeinde. De prinses zou speciaal voor Maan even langs zijn gewipt op haar paard om even een babbeltje te maken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Claudia de Breij over Amalia: 'Ik vind haar schitterend'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!