Prinses Amalia Beeld © ANP

Dit zijn de grappigste en opvallendste uitspraken van prinses Amalia

4 december 2021 06:41

Prinses Amalia wordt dinsdag 18 jaar oud. Tijd om haar meest opvallende en grappige uitspraken in die achttien jaar eens onder de loep te nemen.

  • "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien"

Zo luidde Amalia's antwoord aan Dionne Stax toen de NOS-presentatrice haar vroeg wat ze het leukste onderdeel vond van Koningsdag 2016.

  • "We worden vandaag onterfd."

Amalia en een goede vriend riepen dit naar elkaar in de coulissen tijdens de opvoering van de door hen geschreven musical Kerstklooster. Haar goede vriend speelde een vrouw met hoge rode laklaarzen en paaldanste tijdens één nummer. Amalia zag hoe haar oma, prinses Beatrix, haar wenkbrauwen optrok.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Prinses Beatrix laat zich uit over achttiende verjaardag Amalia

  •  "We zijn niet competitief, we willen alleen niet verliezen."

De Oranjes spelen thuis in Paleis Huis ten Bosch veel spelletjes samen en volgens Amalia zijn ze behoorlijk fanatiek.

  • "Ik ben namelijk ’s nachts een stripper."

Zo grapte ze tegen Claudia de Breij tijdens hun gesprekken voor het boek Amalia toen Claudia de prinses van Oranje erop wees dat ze veel cashgeld in huis had.

  • "Voor mij komt het rustig op me af. Ik geniet nu van mijn jeugd en vrienden om me heen."

Tijdens Koningsdag 2021 werd haar gevraagd hoe Amalia zich voorbereidt op haar achttiende verjaardag en de taken die daarbij horen.

  • "Waar moet ik kijken? Ik heb geen acht ogen."

Dit riep Amalia uit in 2013. De Oranjes stapten toen op Amsterdam Centraal in de trein richting het Oostenrijkse Lech. De aanwezige fotografen bleven haar naam maar roepen.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

René Karst dolblij: nummer is een van Amalia's favorieten

  • "Af en toe onwerkelijk om me te realiseren dat dit nu echt mijn leven is."

Amalia was vijftien toen ze voor het eerst de media uitgebreid te woord stond tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort. Ze gaf een inkijkje in hoe zij haar positie als kroonprinses ziet.

  • "Al die mensen staarden naar me alsof ik een goudvis op mijn hoofd had."

Dit zegt ze in het boek Amalia van Claudia de Breij over de inhuldiging van haar vader in 2013. Op dat moment besefte ze zich dat dit ook haar toekomst is.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Máxima trok af en toe wenkbrauw op bij taalgebruik Amalia'

  • "Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zoveel moeilijker hebben, zeker in deze onzekere coronatijd."

Dit schreef Amalia in de brief aan Mark Rutte waarin ze afziet van haar toelage. Amalia heeft vanaf haar achttiende recht op een toelage van 296.000 euro per jaar, plus 1.338.000 euro voor privépersoneel en onkosten, maar dit zal ze terugstorten tijdens haar studietijd.

  • "Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden, en dan praat ik met iemand." 

In het boek van Claudia de Breij geeft Amalia met professionals te praten over haar mentale gezondheid. Hierbij verwijst ze ook naar haar overleden tante Inés, van wie ze een foto in haar slaapkamer heeft staan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!