Beeld © PPE/pool/RPE/Schoemaker

Prinses Amalia krijgt 24-karaats gouden postzegel voor verjaardag

7 december 2021 09:17

Prinses Amalia krijgt ter ere van haar achttiende verjaardag een 24-karaats gouden postzegel. En wie er eentje wil hebben, moet snel zijn.

Op de zegel staat een monochroom portret van de prinses dat is gemaakt tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven, meldt PostNL. De zegel is vanaf nu te koop en kost 50 euro.

750 exemplaren

In totaal zijn er 750 stuks van de zegel gemaakt. Wie er eentje koopt, krijgt er van PostNL een speciaal bewaardoosje en een certificaat van echtheid bij.

Op de postzegel staat waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amalia is 18 en dat verandert van alles, bijvoorbeeld als haar vader iets overkomt

De 24-karaats gouden zegels worden alleen voor speciale gelegenheden gemaakt. Eerder verschenen er gouden zegels ter gelegenheid van 350 jaar Rembrandt, 40 jaar fotografie van Erwin Olaf (portretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima), de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog, Nijntje 65 jaar, de cassette Oranje in Goud (gouden postzegels van alle vorsten en vorstinnen van Nederland) en de serie Hugo de Groot.

Eerder werd al bekend dat de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (KNKV) een speciale compositie heeft gemaakt voor de jarige. Het werk met de titel Amalia Achttien zal op haar verjaardag en de dagen erna door beiaardiers door het hele land worden gespeeld. In deze video krijg je een impressie:

Tientallen klokkenspelers brengen ode aan Amalia: 'Het is een hele eer'

02:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!