Prinses Amalia Beeld © ANP

Kijkers Amalia-docu ergeren zich groen en geel aan ondertiteling

7 december 2021 11:32

Prinses Amalia is vandaag 18 geworden en daarom zond Net 5 gisteravond al de docu 'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon' uit. Zo'n 635.000 kijkers stemden af op de zender, maar op Twitter regent het klachten.

"Schandalig dat deze mooie documentaire verziekt wordt door de ondertiteling"

In Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon werd het hele leven van de prinses besproken: haar schooltijd, haar hobby's, de band met haar moeder en ga zo maar door. In de special kwamen verschillende Nederlandse en buitenlandse sprekers aan het woord, maar buitenlandse sprekers waren moeilijk te volgen. De ondertiteling in de docu liep namelijk niet synchroon. Steeds wanneer iemand iets zei, kwam de ondertiteling veel later in beeld terwijl er alweer een ander iemand aan het woord was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amalia is 18 en dat verandert van alles, bijvoorbeeld als haar vader iets overkomt

Vooral wanneer de Spaanstalige spreker Héctor Maugeri, adjunct-hoofdredacteur van het Argentijnse blad Caras, in beeld kwam, was er geen touw aan vast te knopen. Behalve voor Amalia natuurlijk, want zij is drietalig opgevoed en spreekt vloeiend Spaans.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia schittert op foto's ter ere van 18e verjaardag

Op Twitter uiten kijkers hun frustratie. 'Schandalig dat deze mooie documentaire verziekt wordt door de ondertiteling', schrijft iemand. Een ander spreekt van 'een aanfluiting'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Ruiter schoot portretten van Amalia: 'Nooit durven dromen'

De docu kun je online terugkijken, maar ook hier loopt de ondertiteling niet goed.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!