Prinses Charlène Beeld © Getty Images

Prinses Charlène geeft eerste teken van leven na vertrek uit Monaco

10 december 2021 12:39

De verhalen rond het koningshuis van Monaco doen waarschijnlijk zelfs de schrijvers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' met hun ogen rollen. Wat is er toch precies aan de hand? Prinses Charlène deed onlangs opnieuw een stapje terug en vertrok uit het paleis. Vandaag - op de verjaardag van haar tweeling Jacques en Gabriella - laat ze voor het eerst sinds lange tijd weer van zich horen.

"Ik dank God dat ik gezegend ben met zulke geweldige kinderen"

Prinses Charlène deelt op Instagram een drietal foto's van haar kroost. Jacques en Gabriella zijn vandaag zeven jaar oud geworden en dat kan ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. 'Ik dank God dat ik gezegend ben met zulke geweldige kinderen. Ik voel me echt gezegend', schrijft ze bij de foto's, waarop we de tweeling zien met taart en ballonnen. Maar of er echt reden voor een feestje is, is nog maar de vraag, want Charlène staat zelf niet op de foto's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Charlène weer gescheiden van gezin: 'We missen je, mam'

Prinses Charlène reisde eerder dit jaar af naar Zuid-Afrika om zich in te zetten voor het goede doel. Tijdens haar trip liep ze een oor-, neus- en keelinfectie op waardoor ze maanden in het Afrikaanse land moest blijven. Toen ze eenmaal onder het mes was gegaan en weer een beetje was hersteld, mocht ze eindelijk terug naar Monaco. Na een korte hereniging met haar gezin vertrok ze weer. 

"De eerste paar uur nadat ze terug was, ging het redelijk goed, maar daarna werd duidelijk dat het helemaal niet goed met haar ging", aldus prins Albert destijds tegen People. Toch waren er aanhoudende geruchten dat het huwelijk van Charlène en Albert op springen zou staan. Hij ontkende dit: "Ik zal dit vast nog een aantal keer moeten zeggen, maar dit heeft niets met onze relatie te maken. Dat wil ik heel duidelijk maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Charlène van Monaco doet opnieuw een stapje terug

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is er nog steeds geen update over Charlène van het hof. Het is niet duidelijk waar de royal zich op dit moment bevindt en hoe het met haar gezondheid gaat.

Wel gaf haar vader onlangs twee interviews over zijn dochter. Mike Wittstock vertelde aan nieuwssite News24 dat hij Charlène niet durfde te bezoeken in Zuid-Afrika, omdat hij bang was haar te besmetten met het coronavirus. "Ze is heel kwetsbaar." Aan het blad You liet hij weten: "Mijn dochter zwom vroeger twintig kilometer per dag. Ik weet hoeveel ze trainde en ik weet dat ze heel sterk is. Ze komt hierdoorheen en ze komt er sterker uit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Charlène lacht weer op eerste foto na ziekenhuisopname

Charlènes schoonzus heeft onlangs ook een update gegeven over de gezondheid van de echtgenoot van prins Albert. Zij vertelde aan Page Six dat Charlène een zeer zware operatie heeft ondergaan en sindsdien alleen nog maar vloeibaar mag eten. Hierdoor is Charlène ontzettend veel afgevallen. De ingreep zou ook een mentale klap zijn geweest voor de royal. "Ze moest veel medische ingrepen ondergaan in een korte tijd, dat zorgde voor veel stress. Het was traumatisch voor haar om alle pijn, alle ingrepen en al het commentaar in de media te moeten ondergaan zonder haar familie en kinderen. Ze heeft ze vreselijk gemist en dat was niet makkelijk voor haar."

Prins Albert wéér zonder Charlene: 'Ze kampt met een depressie'

00:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!