Beeld © Getty Images

Kerstplannen Queen nog meer op de schop na coronageval in familie

23 december 2021 10:50

De kerstplannen van de Queen Elizabeth (95) zijn onverwacht - en noodgedwongen - gewijzigd. Haar dochter prinses Anne (71) zit in quarantaine nadat haar man Timothy Laurence (66) positief is getest op het coronavrius. Dat betekent dat moeder en dochter de feestdagen zeer waarschijnlijk gescheiden van elkaar moeten vieren.

Het is overigens niet bekend wie The Queen met kerst uit wilde nodigen. Maandag werd duidelijk dat ze Kerstmis niet viert op haar landgoed in Sandringham, wat ze normaliter ieder jaar doet. 

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant blijft koningin Elizabeth II in Windsor Castle, waar ze haar familie zal ontvangen. Gisteren zou de jaarlijkse kerstlunch van de uitgebreide koninklijke familie plaatsgevonden hebben, maar de koningin annuleerde die vorige week.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoe zit het met de gezondheid van Queen Elizabeth? 'Britten zijn bezorgd'

Vorig jaar vierde The Queen het kerstfeest ook in Windsor Castle, waar ze toen samen met haar echtgenoot prins Philip de feestdagen doorbracht. Het is dit jaar de eerste kerst zonder haar overleden man, die in april overleed.

Onlangs waren er grote zorgen om de gezondheid van de Britse monarch. Ze kon lange tijd geen koninklijke werkzaamheden verrichten omdat ze ziek was. Hoe dat precies zat, zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Queen Elizabeth weer aan het werk na gezondheidsklachten

Queen Elizabeth (95) thuis uit ziekenhuis, weer druk aan het werk

04:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!