De Britse prins Andrew is zijn geloofwaardigheid hoe dan ook kwijt. Beeld © AP

Zaak tegen prins Andrew wegens vermeend misbruik gaat door

12 januari 2022 15:54

Het waren spannende weken voor prins Andrew (61), maar vandaag wordt bekend dat de rechter in New York vindt dat de 38-jarige Virginia Giuffre een misbruikzaak heeft tegen de Britse prins.

Virginia wil een proces beginnen tegen de prins, omdat hij haar in 2001 als 17-jarige, toen ze Virginia Roberts heette, drie keer zou hebben misbruikt. Dat was in de kringen van de steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, die in 2019 zelfmoord pleegde in een cel in New York. Jeffrey zou Virginia hebben opgedragen seks met de prins te hebben.

Virginia diende vorig jaar een klacht in. Een belangrijk obstakel voor de procedure tegen prins Andrew leek de deal die Virginia in 2009 sloot met Jeffrey Epstein. In de onlangs gepubliceerde overeenkomst, die eerder geheim moest blijven, staat dat ze een half miljoen dollar van Jeffrey heeft gekregen. In ruil daarvoor zou ze geen klachten tegen hem of zijn entourage indienen.

Volgens de rechter vormt dit document van twaalf pagina's geen belemmering. Virginia eist een schadevergoeding en baseert haar claim op klachten die ze na het krijgen van de overeenkomst heeft gekregen, zoals emotionele problemen door het misbruik. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Andrew nog langer in spanning: rechter komt later met oordeel

Het verzoek tot het stopzetten van de rechtszaak is eerder al afgewezen. Waar de Britse politie hun onderzoek heeft beëindigd, zijn de Amerikanen dat nog niet van plan. Daardoor moet de Britse koninklijke familie zich nu voorbereiden op een eventuele veroordeling van de schandaalprins. 

Volgens Annemarie hoeft prins Andrew daarom ook niet meer op financiële steun te rekenen van koningin Elizabeth. Meer daarover in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Onrust neemt toe bij Britse royals: raakt Andrew titel kwijt?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!