Prins Constantijn Beeld © ANP

Prins Constantijn verandert tijdelijk zijn naam in Petrushka

25 januari 2022 14:25

Prins Constantijn (52) gaat deze week door het leven met een andere, vrouwelijke, naam op social media: Petrushka. Dat doet hij niet omdat hij toe was aan wat afwisseling, maar om aandacht te vragen voor een actie die is opgezet door Branded U en WomenInc; twee organisaties die vrouwen op de werkvloer zichtbaarder willen maken.

"Zo’n gebrek aan diversiteit aan de top zou niet mogen bestaan"

Er zijn in de Nederlandse bedrijven meer directeuren met de naam Peter dan met een vrouw aan het roer. De organisaties willen deze opvallende stand van zaken komende week flink onder de aandacht brengen met een online actie. Daarvoor hebben bijna driehonderd vrouwen hun voornaam op het social media platform LinkedIn veranderd in Peter. Ook een aantal mannen doen mee aan de actie en veranderen hun naam naar Petrushka, onder wie de prins.

Prins Constantijn vindt het een 'schokkend feit’ en draagt graag zijn steentje bij. ''Zo’n gebrek aan diversiteit aan de top zou niet mogen bestaan. (...) Het wordt tijd dat hier verandering in komt’’, zegt hij. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Constantijn: 'Mijn vader was niet makkelijk, maar wel warm'

De organisatoren baseren zich op onderzoek van genderdataspecialist Equileap uit oktober 2021, waarin is gekeken naar de managementtop van de honderd grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Onder de CEO's van deze bedrijven bevinden zich vijf Peters en maar drie vrouwen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Constantijn: 'Mijn vader was niet makkelijk, maar wel warm'

De dochter van prins Constantijn, Eloise van Oranje, is al een aantal jaar aan de weg aan het timmeren als influencer. Eerder spraken we de trotse vader hierover. 

Constantijn over Eloise en Claus-Casimir: 'Vrij ondernemend'

01:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!