Prins Harry Beeld © AFP

Prins Harry onder vuur na advies over burn-out: 'Makkelijk gezegd'

04 februari 2022 15:45

De Britse prins Harry (37) krijgt veel kritiek nadat hij een online lezing heeft gegeven voor zijn start-up BetterUp. Daar had hij het onder meer over zijn eigen burn-out, wat niet bij iedereen in goede aarde viel.

"Makkelijk voor jou om te zeggen vanuit je villa van 14 miljoen"

Harry is Chief Impact Manager van het bedrijf BetterUp. De lezing vond via een Zoomgesprek plaats, waar ook de CEO van de start-up - Alexi Robichaux - en tennisster Serena Williams bij aanschoven. 

Tijdens de lezing gaf hij bedrijven advies over de manier waarop ze met hun werknemers omgaan. "Vanuit het perspectief van een werkgever: je kan niet verwachten dat je personeel tijd neemt om aan zichzelf te werken, als je hen niet de tijd geeft om dat te doen", vertelde Harry.

Vervolgens begon de prins over zijn eigen ervaringen met een burn-out. "Alle brandstof die ik in mijn motor had zitten, was gewoon weg. (...) Als alles je lijkt tegen te werken, is het tijd om naar jezelf te kijken. Je moet de tijd maken om aan jezelf te werken en om aan introspectie te doen. Die 'mentale fitness' is erg belangrijk. Ik weet dat veel mensen zullen denken dat ze daar de tijd niet voor hebben, maar je moet er echt tijd voor maken." Hij vervolgde: "Je denkt snel dat je alles op een rij hebt. Maar als je in de twintig, dertig, veertig of zelfs vijftig bent kunnen er nog altijd slechte dingen gebeuren. Wanneer mij iets slechts overkomt, denk ik gewoon: oké, dit is een les die ik moet leren. Ik krijg lessen van het universum." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Harry over legerervaring: 'Heeft me gemaakt wie ik ben'

Na afloop van de lezing kreeg Harry meteen een hoop kritiek te verduren. Mensen noemen hem zelfingenomen. 'Makkelijk voor jou om te zeggen vanuit je villa van 14 miljoen', schrijft iemand op Twitter. Hieronder lees je meer reacties:

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Harry en Meghan delen verklaring na ophef rondom Spotify

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!