Prins Andrew Beeld © ANP

Maart belooft stressvolle maand voor prins Andrew te worden

05 februari 2022 16:24

Prins Andrew (61) is het hoofdonderwerp in de misbruikzaak die Virginia Guiffre heeft aangespannen. Binnenkort lijkt de zaak eindelijk tot een hoogtepunt te komen. De schandaalprins wordt op 10 maart ondervraagd door Virginia's advocaten in Londen. Dat weet 'The Telegraph'.

"Een financiële schikking lijkt me niet iets waar ze in geïnteresseerd is"

Virginia beschuldigt Randy Andy van seksueel misbruik. Ze zegt op zeventiende drie keer door hem misbruikt te zijn. Dat zou in de kringen van de steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein hebben plaatsgevonden, die in 2019 zelfmoord pleegde in een cel in New York. Jeffrey zou Virginia hebben opgedragen seks met de prins te hebben.

Omdat Andrew onder ede gehoord wordt, is het zaak dat prins Andrew de waarheid spreekt. Eind januari heeft hij formeel ontkend schuldig te zijn aan het misbruik van Virginia. De officiële reactie is afgegeven bij een rechtbank in New York. De zoon van koningin Elizabeth ontkende het eerder al, onder meer in het veelbesproken interview met de Britse omroep BBC in 2019.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew ontkent seksueel misbruik Virginia Giuffre

De Britse prins heeft er dus niet voor gekozen om een schikking te treffen met de aanklager. Eerder zei zijn advocaat het volgende hierover: "Het is belangrijk voor haar dat deze zaak opgelost wordt op een manier waarop zij en andere slachtoffers gerechtigheid krijgen. Een financiële schikking lijkt me niet iets waar ze in geïnteresseerd is."

Virginia diende vorig jaar een klacht in. Een belangrijk obstakel voor de procedure tegen prins Andrew leek de deal die Virginia in 2009 sloot met Jeffrey Epstein. In de onlangs gepubliceerde overeenkomst, die eerder geheim moest blijven, staat dat ze een half miljoen dollar van Jeffrey heeft gekregen. In ruil daarvoor zou ze geen klachten tegen hem of zijn entourage indienen.

Volgens de rechter vormt dit document van twaalf pagina's geen belemmering. Virginia eist een schadevergoeding en baseert haar claim op klachten die ze na het krijgen van de overeenkomst heeft gekregen, zoals emotionele problemen door het misbruik. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew doet afstand van titel koninklijke hoogheid vanwege misbruikzaak

Vorige maand deed de prins nog afstand van zijn koninklijke en militaire titels op verzoek van koningin Elizabeth. Dat was niet alleen een moeilijke keuze voor haar als moeder - Andrew is haar lievelingetje -, voor de prins is het een regelrechte ramp voor zijn imago én ego.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!