Prinses Delphine op bezoek bij koning Albert Beeld © Belgian Royal Palace

Albert en Delphine voor het eerst samen bij jaarlijkse herdenking

10 februari 2022 16:30

Koning Albert (87) en zijn buitenechtelijke dochter Delphine (53) zullen volgende week voor het eerst gezamenlijk in het openbaar verschijnen. Ze zullen beiden de jaarlijkse herdenkingsmis voor de overleden familieleden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken bijwonen.

Bijna de voltallige familie komt naar de mis. Ook koning Filip en koningin Mathilde zijn erbij, net als koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire en prinses Delphine met haar man James O'Hare. Ook Filips tante prinses Léa is van de partij. De enige afwezige is prinses Marie Esmeralda.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine doet haar verhaal: hoe haar leven veranderde in een hel

Het is de eerste keer dat vader en dochter gezamenlijk in het openbaar verschijnen. Albert ontkende de afgelopen jaren dat Delphine zijn dochter was en wilde nooit meewerken aan een DNA-onderzoek, maar werd uiteindelijk gedwongen door de rechtbank. In 2020 kwam het verlossende antwoord: Delphine is écht zijn dochter. Sindsdien is er een hoop veranderd. Zo draagt Delphine nu de achternaam van Saksen-Coburg en mag ze zich officieel prinses noemen. Ook haar kinderen zijn prins en prinses. 

Waar zo'n beetje alle leden van het Nederlandse koningshuis na hun overlijden in de grafkelders in de Nieuwe Kerk in Delft worden bijgezet, gebeurt dat in België in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken. Ieder jaar vindt er een speciale herdenking plaats. Vorig jaar was Delphine ook al aanwezig, toen samen met haar man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Delphine ontmoet biologische vader koning Albert

Haar nieuw verworven bekendheid leverde Delphine een plekje op in de Vlaamse versie van Dancing With The Stars. Royaltydeskundige Marc van der Linden vindt daar wat van. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!