Harry en Meghan Beeld © CBS / Youtube

Halfzus klaagt Meghan aan voor laster in Oprah-interview

04 maart 2022 05:27

Samantha Markle (57) heeft haar halfzus Meghan (40) aangeklaagd voor uitspraken die de hertogin van Sussex deed in het interview dat ze met haar man prins Harry (37) gaf aan Oprah Winfrey (68). Volgens rechtbankdocumenten in handen van de New York Post beschuldigt Samantha haar halfzusje van 'onware en kwaadaardige statements'.

"De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren"

Een van de dingen waar Samantha over is gevallen, is de opmerking van zus Meghan dat ze enig kind is. "De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde", aldus de aanklacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan staan stil bij Oekraïne tijdens dankspeech

Samantha stelt in de documenten ook dat Meghan een verhaal over een arme jeugd de wereld in heeft geholpen waar niets van waar is, 'om zo een van-niets-naar-de-koninklijke-familie-verhaal te creëren rond haar leven' en dat Meghan over haar familie heeft gelogen in biografie Finding Freedom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan delen verklaring na ophef rondom Spotify

De zus van de hertogin van Sussex eist 75.000 dollar plus advocatenkosten. De raadsman van de vrouw van prins Harry noemt de aanklacht in een statement aan de New York Post 'nergens op gebaseerd' en 'absurd'. Hij zegt ook: "We gaan hier zo min mogelijk aandacht aan besteden, meer verdient dit niet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!