Hertogin Kate en prins William tijdens hun bezoek aan Belize Beeld © Getty Images

Prins William en Kate met de voetjes van de vloer in Belize

21 maart 2022 17:01

Prins William (39) en hertogin Kate (40) zullen in het openbaar niet snel affectie tonen, laat staan dat de royals en plein public een dansshow weggeven. Toch maken ze tijdens hun tour door het Caribisch gebied, ter ere van Elizabeths (95) platina regeringsjubileum, een uitzondering.

"Ze weten echt hoe ze moeten dansen"

Afgelopen zondag liet het paar hun dansmoves zien tijdens een bezoek aan het dorp Hopkins. Bij het cultuurcentrum van de Garifuna-gemeenschap dansen de Britse royals de locale 'punta'. Zo liet de prins zien dat hij heus de beroerdste niet is om 'ja' te zeggen tegen een dans: hij blijkt zelfs los in de heupjes te zijn als hij met Laura Cacho, een bewoner van het dorp, swingt. 

"Het is een geweldig koppel en we zouden het fantastisch vinden als ze nog eens komen met hun kinderen Charlotte, George en Louis", vertelt Laura aan People. "Ze weten echt hoe ze moeten dansen. Ze namen de cultuur van mij over en ik hoefde hun niets te leren. Ze zijn er heel goed in."

Het bewijs daarvan zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate grappend: 'William houdt mij ver weg bij jonge kinderen'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drie gouden regels van het moederschap waar hertogin Kate bij zweert

William en Kate zijn op reis in het Caribisch gebied om de banden met de voormalige koloniën Belize, Jamaica en de Bahama's aan te halen. Nog vóór de reis vindt er al een schandaal plaats: het geplande bezoek aan het dorp Indian Creek moeten ze noodgedwongen afzeggen na protesten van de lokale bevolking.

Nadat Barbados zich eind vorig jaar losmaakte van het Verenigd Koninkrijk, wil Belize ook volledig op eigen voet verder. Dat de Britse prins en hertogin een diplomatieke reis afleggen, valt bij de Maya's in Indian Creek, één van de oudste inheemse stammen van Midden-Amerika, niet lekker.

Ze zijn boos omdat een natuurfonds van William land van hen zou hebben afgepakt. Op protestbordjes wordt daarom een link naar het koloniale verleden gelegd. Tot 1981 was Belize een kolonie van de Britten. Inmiddels heeft het land een eigen regering, maar officieel is het staatshoofd nog steeds koningin Elizabeth. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William cancelt BAFTA last minute: 'Iedereen is erg teleurgesteld'

Na meer dan tien huwelijksjaren, haar loyaliteit aan de Britse monarchie en de nodige werkreizen heeft Kate laten zien dat ze klaar is om op den duur samen met William het stokje over te nemen van Charles en Camilla. Volgens royaltyverslaggever Annemarie de Kunder is Kate uitgegroeid tot een groot voorbeeld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!