Beeld © Linda Broström/The Royal Court of Sweden

Zweedse royals verrassen met nieuwe koninklijke kiekjes

30 maart 2022 14:44

Bij een nieuwe website hoort een reeks nieuwe foto's, dus zijn de Zweedse royals opgetrommeld voor een fotoshoot waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Koning Carl Gustaf (75), koningin Sofia (78) en co hebben hun mooiste galakledij (en tiara's!) uit de kast gehaald en het resultaat mag er zijn.

"Het koninklijk huis omvat de koning en de koningin en zij die zo dicht bij de troon staan dat ze de titel ‘Koninklijke Hoogheid’ dragen"

Niet alle leden van de Zweedse koninklijke familie geven acte de présence tijdens de fotoshoot. Zo ontbreken prinses Madeleine, haar echtgenoot Chris O'Neill en hun kinderen, net als de kinderen van prins Carl Philip en prinses Sofia.

'Het koninklijk huis omvat de koning en de koningin en zij die zo dicht bij de troon staan dat ze de titel ‘Koninklijke Hoogheid’ dragen. Dit betekent: het koningspaar, het gezin van de kroonprinses, het prinselijk paar, prinses Madeleine en prinses Birgitta', luidt de verklaring. Prinses Birgitta staat overigens niet op de foto.

'Tot de koninklijke familie behoren ook de andere kleinkinderen van de koning, de andere zussen van de koning en de vrouw van de overleden oom van de koning.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse royals krijgen serie à la The Crown

Drie generaties

De meest bijzondere foto die is gemaakt, is zonder twijfel de foto van de drie generaties: koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en prinses Estelle poseren in galakleding voor dit speciale kiekje. 

Koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en prinses Estelle
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse royals in klederdracht voor nationale feestdag

Gala

De individuele galaportretten doen overigens niet onder voor het kiekje van de drie generaties. Koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prinses Sofia en prinses Madeleine hebben hun mooiste tiara uit de koninklijke kluis gehaald.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia
Kroonprinses Victoria en prins Daniel
Prins Carl Philip en prinses Sofia
Prinses Madeleine
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel ontkennen relatieproblemen

De kinderen

Voor de jongsten is ook een rol weggelegd. Prinses Estelle en prins Oscar, de kinderen van Victoria en Daniel, poseren in hun zondagsgoed voor de nieuwe website. 

Prinses Estelle en prinses Oscar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!