Koningin Máxima Beeld © ANP

Máxima: 'Veel dingen gekocht waarvan ik achteraf spijt had'

1 april 2022 08:45

Koningin Máxima (50) heeft vroeger ook 'veel fouten' gemaakt als het om geld ging. Zo kocht zij toen ze jong was weleens spullen waar ze achteraf spijt van had. Dat vertelde zij vrijdagochtend op radiozender FunX in de ochtendshow van dj Fernando Halman (41), waar zij te gast was.

"Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan"

"Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan", aldus Máxima over de aankoop van oorbellen en een haaraccessoire. "Dat werkte dan helemaal niet, mijn haar zag er niet uit. En dat terwijl het best duur was." Dat geld kon zij niet meer sparen voor een grote reis die zij samen met haar vriendinnen wilde gaan maken. "Daarna moest ik nóg harder sparen om dat einddoel te halen. Dat is wel gelukt, maar ik moest wel nog meer knokken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen noemt Máxima 'een nette golddigger'

Máxima leerde van haar ouders dat zij zelf moest werken voor haar geld. "Mijn eerste bijbaantje was het geven van wiskundelessen aan jongere kinderen", vertelde zij Fernando. "Ik ben altijd goed met cijfers geweest, ik ben een rekenfreak. Dus daarmee heb ik mijn eerste centjes verdiend."

Overigens dachten de vrienden van Fernando dat hij een 1 aprilgrap maakte toen hij zei dat koningin Máxima bij hem in de uitzending zou zitten: "Toen we dit bezoek een paar dagen geleden aankondigden, kreeg ik echt tientallen appjes van mensen die riepen: haha, dat is een 1 aprilgrap! Daar trappen we niet in! En moet je nu eens zien!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fashion twins: koningin Mathilde kopieert Máxima

Koningin Máxima praat vrijdag in de ochtendshow Start! met twee jongeren over geldzaken. De aanwezigheid van Máxima is in het kader van de elfde editie van de Week van het Geld, die op 28 maart van start ging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!