Beeld © Getty Images

Prins Charles schreef jarenlang brieven aan vermeende kindermisbruiker

06 april 2022 14:45

Prins Charles (73) heeft jarenlang brieven geschreven aan de zeer omstreden Britse televisiepresentator Jimmy Savile. Dat stellen de makers van de Netflix-documentaire 'Jimmy Saville: A British Horror Story', die woensdag is verschenen. De inmiddels overleden Jimmy wordt ervan beschuldigd honderden kinderen seksueel te hebben misbruikt.

"Hij is bedrogen, net als wij allemaal"

In de brieven, geschreven over een periode van twintig jaar, vroeg Charles het voormalige BBC-icoon herhaaldelijk om advies. Zo wilde de prins onder meer hulp bij het opvijzelen van het imago van de koninklijke familie. Volgens de documentairemakers was de aanleiding daarvoor een aantal pr-blunders, waarbij onder anderen Charles' broer Andrew betrokken was. Jimmy schreef een soort handleiding voor hoe de koninklijke familie daarmee moest omgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prins Charles wil jongere broer Andrew verbannen van Windsor Castle'

Jimmy was een van de bekendste Britse televisiepersoonlijkheden. Na zijn overlijden op 84-jarige leeftijd in 2011 kwam aan het licht dat hij gedurende zestig jaar honderden slachtoffers, voornamelijk jongeren, zou hebben misbruikt. Prins Charles zou niets hebben geweten van het grootschalige misbruik. "Hij is bedrogen, net als wij allemaal", stelde regisseur Rowan Deacon in gesprek met The Times.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Charles onthult zijn 'kleffe' koosnaampje voor Camilla tijdens speech

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!