Prinses Ariane Beeld © RVD/Martijn Beekman

Prinses Ariane is 15: wat weten we over de jongste van de drie?

10 april 2022 14:04

De vlag hangt uit op paleis Huis ten Bosch: prinses Ariane blaast vandaag 15 kaarsjes uit. Wat weten we allemaal over de jongste dochter van koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50)?

"Anders wordt het helaas een digitale viering"

Willem-Alexander en Máxima werden op 10 april 2007 de trotse ouders van Ariane. Net als haar oudere zussen werd ze geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze kreeg de namen Ariane (uitgesproken als Ariaan), Wilhelmina naar de oma van haar oma, Máxima naar haar moeder en haar overgrootmoeder en Ines naar haar tante.

Ariane is een knappe kop. Net als haar zussen gaat ze naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Daarnaast is ze een creatief kind. In haar vrije tijd houdt ze van tekenen, gitaar spelen en jazzballet. Net als Amalia en Alexia zit ze op hockey.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Prinsessen sturen koningin Máxima geregeld een tikkie

De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kan de feestdag eindelijk weer 'normaal' vieren, al is niet bekend hoe. Net als de rest van Nederland vierde ze haar verjaardag de afgelopen twee jaar vanwege de coronamaatregelen sober.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Opvangen Oekraïense vluchtelingen geen PR-stunt van Willem-Alexander en Máxima'

Ook prins Floris is zondag jarig. De vierde en jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is 47 jaar geworden. De prins klust bij als dj en staat met Koningsdag op het festival Kingsland. Maar eerst gaat hij op Koningsdag met de koninklijke familie naar Maastricht, waar Willem-Alexander dit jaar zijn verjaardag viert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning viert Koningsdag 2022 in Maastricht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!