Prins William en zijn vrouw Kate (archiefbeeld) Beeld © Getty Images

William en Kate vervullen grote rol tijdens platina jubileum Queen Elizabeth

09 mei 2022 12:59

Prins William (39) en Kate Middleton (40) hebben een grote rol tijdens de viering van het zeventigjarig troonjubileum van koningin Elizabeth II (96). Het stel zal bij de meeste bijeenkomsten aanwezig zijn, heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

"Leden van de koninklijke familie zullen in elk land bijeenkomsten bijwonen"

Op 6 februari was Elizabeth eigenlijk al zeventig jaar koningin, maar die datum viert ze traditiegetrouw niet, omdat het ook de sterfdatum van haar vader George is. Op 2 juni werd de Queen gekroond en dus viert zij dan haar zeventigjarig jubileum.

Rondom het jubileum zijn tal van evenementen gepland. William en Kate zullen naar Wales gaan voor het jubileum van de Britse monarch, terwijl prinses Anne naar Schotland gaat en prins Edward en Sophie, de gravin van Wessex, naar Noord-Ierland. "In de loop van het feestweekend zullen leden van de koninklijke familie de naties van het Verenigd Koninkrijk bezoeken om het platina jubileum te vieren. Leden van de koninklijke familie zullen in elk land bijeenkomsten bijwonen, inclusief openbare evenementen ter gelegenheid van de gelegenheid", aldus Buckingham Palace.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koningin Elizabeth geeft toegang tot privévideo's voor docu

De belangrijkste vieringen voor het platina jubileumvan de Queen starten op donderdag 2 juni, traditioneel met de parade Trooping the Colour. De royals staan dan aan het einde op het balkon om naar het volk te zwaaien. Vrijdag werd al bekend dat prins Harry, Meghan Markle en prins Andrew daarbij niet aanwezig zullen zijn, omdat zij geen koninklijke taken meer vervullen.

Wie wél op het balkon zullen staan zijn uiteraard The Queen, prins Charles, Camilla, William, Kate en hun drie kinderen George, Charlotte en Louis, samen met nog een handjevol andere royals.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Uitgebreid aandacht voor jubileum Elizabeth in Britse media

Harry en Meghan waren onlangs in Nederland, in Den Haag om precies te zijn, voor de Invictus Games. Onze eigen prinses Margriet was behoorlijk onder de indruk van hun aanwezigheid, vertelde ze aan RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!