Beeld © ANP

Queen Elizabeth geniet zichtbaar bij feestavond vanwege jubileum

15 mei 2022 23:59

Koningin Elizabeth (96) was zondagavond aanwezig bij de eerste van een aantal grote evenementen vanwege haar 70-jarig jubileum op de Britse troon. Het feestelijke programma vond plaats bij Windsor Castle en werd live uitgezonden door de commerciële tv-zender ITV.

De vorstin werd getrakteerd op een spectaculair programma met paardenshows, militaire parades en optredens van artiesten van over de hele wereld. Helen Mirren, Joan Collins en Tom Cruise waren ook aanwezig. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Gregory Porter, Andrew Lloyd Webber en zangeres Katherine Jenkins. In de show werd stilgestaan bij hoogtepunten uit het platina jubileum van Elizabeth en werden hommages gebracht van het Verenigd Koninkrijk en de Commonwealth.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Bekende balkonscène in gevaar door zwakkere gezondheid Queen

Prins Charles kwam ook nog aan het woord over zijn moeder. Hij roemde de manier waarop ze zich altijd weet te presenteren en de manier waarop ze omgaat met de diverse uitdagingen in het leven.

Ook was er een rol weggelegd voor Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward. Zij ging voorop in een paardenshow met koetsen ter ere van prins Philip, de vorig jaar overleden echtgenoot van Elizabeth.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Kate vervullen grote rol tijdens platina jubileum Queen Elizabeth

De vorstin kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek toen ze zelfstandig naar haar plaats op de tribune liep. De royal kwakkelt de laatste maanden met haar gezondheid. Volgens het Britse hof heeft ze 'mobiliteitsproblemen', waardoor ze enkele evenementen heeft moeten afzeggen. Zo was ze afgelopen dinsdag niet aanwezig bij de start van het Britse parlementaire jaar.

Elizabeth maakte gebruik van een stok toen ze naar haar plaats op de tribune wandelde en werd geflankeerd door haar zoon prins Edward, de hertog van Wessex. De koningin genoot zichtbaar van de optredens en maakte een montere indruk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan bezoeken Queen Elizabeth in Windsor

Aan het eind van de avond werd Elizabeth in een Land Rover van het feestterrein gereden. Ze liep een klein stukje van haar plaats naar de auto en sprak onderweg nog even kort met enkele medewerkers aan de show.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!