Prins Harry Beeld © ANP

Prins Harry vreest voor invloed social media op zijn kinderen

17 mei 2022 08:47

Hoewel de kinderen van prins Harry (37) nog maar 3 en bijna 1 jaar oud zijn, maakt hij zich nu al zorgen over het moment dat ze in aanraking komen met sociale media. De hertog van Sussex vreest voor de mogelijke 'schade' die Archie en Lilibet online zouden kunnen oplopen, vertelde de prins tijdens de lancering van een nieuw Amerikaans initiatief dat zich inzet voor de digitale veiligheid van kinderen.

"Ik hoop dat ze die wereld nooit zullen meemaken zoals die nu is"

"Mijn kleintjes zijn nu nog op een onschuldige leeftijd. Soms heb ik het gevoel dat ik ze kan beschermen tegen de schade die ze online in de toekomst kunnen oplopen, maar ik leer dat ik beter zou moeten weten", sprak Harry, die vaker kritisch is over sociale media, tijdens de digitale lancering van de Global Child Online Safety Toolkit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry promoot 'groen' reizen in geacteerd filmpje

Volgens de prins werken sociale media op de huidige manier niet goed. De platforms zijn er om 'ons te laten scrollen, boos en angstig maken. Of om ons gevoelloos te maken voor de wereld om ons heen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry: 'Door therapie kan ik nu alles aan'

Harry is blij dat hij zich als publiek figuur kan blijven uitspreken over zaken die hem zorgen baren, zoals de rol van sociale media. "Ik ben blij dat ik een vader met een platform ben", zei hij. "Mijn kinderen zijn nog te jong om in aanraking te komen met de digitale wereld, maar ik hoop dat ze die wereld nooit zullen meemaken zoals die nu is. Dat zou geen enkel kind moeten meemaken."

Annemarie: 'Prins Harry gespot in een pub in Den Haag'

04:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!