Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Jubileumweekend koningin Elizabeth ingeluid met nieuwe foto

2 juni 2022 12:44

Al het hele jaar bereiden de Britten zich voor op de Platinum Jubilee van hun koningin. Dit jaar viert het Verenigd Koninkrijk namelijk dat Queen Elizabeth (96) al 70 jaar op de troon zit. Om het Celebration Weekend alvast in te luiden, heeft het koningshuis een nieuwe foto van de vorstin gedeeld.

"Ik blijf geïnspireerd door de goede wil die mij is getoond"

Hoewel Elizabeth niet op persoonlijke titel op Instagram actief is, heeft ze wel een boodschap voor alle volgers. 'Bedankt aan iedereen die betrokken is geweest bij het bijeenroepen van gemeenschappen, families, buren en vrienden ter gelegenheid van mijn platinum jubileum in het Verenigd Koninkrijk en in het Gemenebest', laat ze weten.

'Ik weet dat er bij deze feestelijke gelegenheden veel gelukkige herinneringen zullen worden gecreëerd. Ik blijf geïnspireerd door de goede wil die mij is getoond en hoop dat de komende dagen de gelegenheid zullen bieden om na te denken over alles wat de afgelopen zeventig jaar is bereikt, terwijl we met vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst kijken.'

Bij de tekst wordt dit nieuwe kiekje gedeeld, dat op 25 mei in Windsor Castle is gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth gaat éindelijk Lilibet ontmoeten tijdens eerste verjaardagsfeestje

Het is vanaf vandaag, donderdag, vier dagen feest in het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat tien miljoen Britten het jubileum zullen vieren op meer dan 16.000 straatfeesten, meldt de Local Government Association (LGA). "Er wordt hier naartoe geleefd, zoals naar kerst", vertelt correspondent Anne Saenen van RTL Nieuws. Dit jubileum is extra bijzonder voor de Britten, omdat de Queen één van de langst regerende vorsten van de wereld is. Anders dan voorgaande jubilea krijgen de Britten daarom deze keer één dag meer vrij. 

Zelfs Harry en Meghan zijn naar Engeland afgereisd om deze bijzondere viering bij te wonen. Tijdens deze trip maakt Elizabeth bovendien voor het eerst kennis met haar achterkleinkind Lilibet. Elizabeth heeft haar sinds de geboorte alleen nog maar via videogesprekken gezien.

Zoals altijd is er commentaar op de aanwezigheid van Harry en Meghan bij het jubileum van zijn oma:

Kritiek op aanwezigheid Harry en Meghan bij 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth

05:00
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan verlengen huur Frogmore Cottage

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!