Koningin Elizabeth Beeld © Getty Images

Jubileumconcert voor koningin Elizabeth met Elton John en Queen

4 juni 2022 03:30

Koningin Elizabeth (96) krijgt zaterdagavond een speciaal concert ter ere van haar jubileum aangeboden. De Britse koningin zit dit jaar zeventig jaar op de troon. Dat wordt gevierd met optredens van onder anderen Elton John, Queen, Alicia Keys, Nile Rodgers en Duran Duran.

Ook Andrea Bocelli, Diana Ross, de Britse songfestivalzanger Sam Ryder, Ella Eyre, Craig David Celeste, Sigala en Diversity treden op bij Buckingham Palace. Bij de viering zijn ook David Attenborough, David Beckham en Stephen Fry van de partij. Het concert van Elton John is vanwege zijn Europese tournee vooraf opgenomen. Diana Ross zal het concert afsluiten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Elizabeth zegt eigen dankdienst af na 'ongemak' gisteren

Het jubilieumconcert, dat zo'n 2,5 uur duurt, is live te zien op de BBC. De Britse band Queen opent de avond samen met Adam Lambert. Queen-gitarist Brian May was er ook bij tijdens het 50-jarig jubileum van Elizabeth. Hij speelde toen 'God Save The Queen' op het dak van Buckingham Palace.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth heeft eindelijk haar achterkleindochter Lilibet ontmoet

Het jubileumconcert is onderdeel van het feestelijke lange weekend begin juni waarmee het jubileum van Elizabeth wordt gevierd.

Harry en Meghan voelden zich ongemakkelijk tijdens Platinum Jubilee

04:49
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gouden jubileum Queen Elizabeth inspiratie voor Ed Sheeran

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!