Prins Charles en Camilla Beeld © Getty Images

Prins Charles bedankt 'mummy' Elizabeth tijdens jubileumconcert

4 juni 2022 23:56

Prins Charles (73) heeft tijdens het jubileumconcert bij Buckingham Palace een eerbetoon gebracht aan zijn moeder koningin Elizabeth (96), die dit jaar 70 jaar op de troon viert. "U huilt en lacht met ons, en nog belangrijker, u bent er altijd voor ons geweest deze zeventig jaar", zei Charles onder meer.

"U huilt en lacht met ons, en nog belangrijker, u bent er altijd voor ons geweest deze zeventig jaar"

De Britse troonopvolger, met zijn vrouw Camilla aan zijn zijde, voegde daaraan toe dat het Britse volk dienen 'de reden is dat zijn moeder in de ochtend opstaat'. "U zwoer uw hele leven te dienen - en dat doet u nog steeds. Daarom zijn we hier. Dat vieren we vanavond."

Ook Daniel Craig, Sir Paul McCartney en Michelle Obama hebben koningin Elizabeth bedankt in een video, die tijdens het jubileumconcert bij Buckingham Palace is getoond. "Bedankt voor je aanwezigheid, je leiderschap en je sierlijkheid", sprak de James Bond-acteur. "Ik zou je overal naartoe volgen." Ook Paul McCartney sprak zijn dank voor de vorstin uit: "Bedank voor zeventig prachtige jaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth en beer Paddington zijn dikke hit op social media

Michelle Obama, vrouw van de voormalige president van de Verenigde Staten, stelde dat de koningin altijd ontzettend vriendelijk is geweest. Zowel tegen haar, als haar gezin. "Ik voel me vereerd om tijd met je door te brengen. Bedankt voor je wondere voorbeeld."

Charles stond ook even stil bij zijn vader, de vorig jaar overleden prins Philip. "Mijn papa zou van de show hebben genoten en het feest met volle teugen hebben meegevierd," aldus Charles.

Aan het einde van zijn toespraak stelde de Britse royal dat de koningin het zeer jammer vindt dat ze er niet in levenden lijve bij kon zijn. "Maar Windsor Castle is maar 20 mijl hier vandaan. Als we hard genoeg juichen kan ze ons misschien horen. Laten we allemaal meedoen," zei de prins, die al snel niet meer te horen was door het luide gejuich van het publiek.

Elizabeth kampt met een broze gezondheid. De koningin miste vrijdag de dankdienst in St Paul's Cathedral en zaterdagmiddag de Epsom Derby. Daar werd zij vervangen door haar dochter Anne. Bij de start van het concert werd wel een video getoond van Elizabeth die thee drinkt met beertje Paddington.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse royal family feliciteert dochter Harry en Meghan met 1e verjaardag

Het grootse concert werd afgesloten door de Amerikaanse zangeres Diana Ross. Eerder op de avond waren er onder meer optredens van George Ezra, Sam Ryder en Alicia Keys. De band Queen heeft het concert afgetrapt samen met Adam Lambert.

Oorbellen van Diana en matrozenpakjes: veel gerecycled tijdens jubileum Elizabeth

05:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!