Queen Elizabeth en beer Paddington Beeld © ANP

Queen Elizabeth en beer Paddington zijn dikke hit op social media

5 juni 2022 07:55

Het korte clipje van koningin Elizabeth (96) en beertje Paddington, dat zaterdagavond werd getoond tijdens het jubileumconcert, is een grote hit op sociale media. Het fragment wordt zondag veel gedeeld en bijna alle ochtendkranten hebben een foto uit de video op de voorpagina. Zelfs het serieuze BBC-programma 'Sunday Morning' besteedde er aandacht aan.

"De koningin is een hele goede actrice"

'Jubearlee', is met grote letters te lezen op de voorpagina van The Sun on Sunday. The Sunday Telegraph noemt de clip 'een traktatie van de koningin aan het land'. In Sunday Morning vertelt journalist en columnist Jane Moore van The Sun dat ze emotioneel werd toen Paddington de vorstin bedankte 'voor alles'. "De koningin is een hele goede actrice", voegde ze eraan toen. "En ze zag er blij en gezond uit."

Veel mensen op Twitter zeggen dat het moment ze ontroert en aan het lachen maakt. Zij stellen dat dit filmpje zelfs het optreden van Elizabeth en James Bond bij de Olympische Spelen van 2012 overtreft. 'Dit is wat we ons allemaal later zullen herinneren van het jubileum', schrijft iemand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Charles bedankt 'mummy' Elizabeth tijdens jubileumconcert

Rosie Alison, die namens Heyday Films betrokken was bij het project, vertelde The Sunday Telegraph dat het hele team gegrepen was door de humor en de warmte van Elizabeth. "Ze stelde ons allemaal op ons gemak. Het mogen vastleggen van deze bijzondere ontmoeting was een voorrecht."

In de clip bezoekt het beroemde, digitaal getekende beertje de Queen, die 70 jaar op de troon zit, in haar paleis. Zij drinken een kopje thee en de koningin haalt een sandwich met marmelade, de favoriete snack van Paddington, uit haar handtasje.

Daarna tikken zij samen met hun theelepeltjes op hun theekopjes het iconische ritme van de hit We will rock you van de Britse formatie Queen. De menigte bij het live concert nam dit ritme over, waarna de leden van de groep Queen het nummer speelden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jubileumweekend koningin Elizabeth ingeluid met nieuwe foto

Het was een verrassing dat Elizabeth in het filmpje verscheen. De 96-jarige vorstin was zelf niet aanwezig bij de festiviteiten zaterdag. Zij kampt met een broze gezondheid. Daarom miste de koningin vrijdag ook de speciale dankdienst in St Paul's Cathedral en zaterdagmiddag de Epsom Derby.

Oorbellen van Diana en matrozenpakjes: veel gerecycled tijdens jubileum Elizabeth

05:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth heeft eindelijk haar achterkleindochter Lilibet ontmoet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!