Nile Rodgers Beeld © Getty Images

'Platinum Party onvergetelijker dan Live Aid in 1985'

05 juni 2022 14:48

Nile Rodgers (69) heeft met volle teugen genoten van de Platinum Party, het jubileumconcert voor koningin Elizabeth (96). Dat vertelde de muzikant aan de BBC. "Het was ongelofelijk", zei hij en noemde de show zelfs onvergetelijker dan Live Aid in 1985.

"De sfeer en het enthousiasme van het publiek was een soort elektromagnetisch veld"

Nile Rodgers trad op met de Britse groep Duran Duran. Ze speelden de hit 'Notorious' van de band. "De sfeer en het enthousiasme van het publiek was een soort elektromagnetisch veld", zei hij. "Het publiek zat vol energie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth en beer Paddington zijn dikke hit op social media

De wereldberoemde muzikant zegt over het concert dat het misschien wel het grootste en beste is geweest uit zijn loopbaan. "Ik heb zo’n beetje alle grote dingen gedaan. Het afscheidsfeest van president Barack Obama en Live Aid, de echte in 1985. Iedereen heeft dit concert gezien. Het is echt veel groter en van een ander niveau dan al het andere dat ik heb gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Charles bedankt 'mummy' Elizabeth tijdens jubileumconcert

Hij vertelde ook nog dat hij op de afterparty in Buckingham Palace enkele leden van de koninklijke familie heeft gesproken. "Het geweldige is dat ze heel aardig zijn. Ze vonden het leuk mij te zien en vroegen hoe het met me ging." Hij zei ook dat het feest tot in de kleine uurtjes heeft geduurd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!