Prins Andrew Beeld © Getty Images

William en Charles steken stokje voor publieke optreden Andrew

13 juni 2022 10:51

Voor prins Andrew (62) zou het vandaag een belangrijke dag zijn: het zou namelijk voor het eerst sinds lange tijd zijn dat hij zich weer in het openbaar zou laten zien tijdens de jaarlijkse Order of the Garter-ceremonie op Windsor Castle. Pijnlijk genoeg blijkt hij op het laatste moment te zijn verbannen: prins Charles (73) en prins William (39) zouden er bij Elizabeth op hebben aangedrongen dat hij niet kan komen en met succes dus.

"Het kolonelschap van de Grenadier Guards was zijn meest gekoesterde titel en Andrew wil die terug"

Volgens de Britse krant The Sun hebben de twee ervoor gezorgd dat Andrew verbannen is bij het publieke gedeelte van het evenement. Charles en William zouden namelijk bang zijn dat het Britse koningshuis anders opnieuw negatieve publiciteit zou krijgen. De koningin zou het hiermee eens zijn en Andrew de opdracht hebben gegeven om 'uit het zicht' te blijven 'voor zijn eigen bestwil'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew wil 'volwaardig lid' zijn van koninklijke familie

Voor Andrew zou de 'verbanning' als een grote klap zijn gekomen. De prins zou juist hebben gehoopt dat hij door het publieke optreden langzaam weer zijn terugkeer zou kunnen maken naar het publieke leven, maar dat lijkt nu dus anders te lopen. Volgens The Telegraph heeft Andrew ook al bij Elizabeth gevraagd om eerherstel als kolonel van de Grenadier Guards. Ook zou hij lobbyen om weer deel te mogen nemen aan officiële gebeurtenissen als een royal. "Het kolonelschap van de Grenadier Guards was zijn meest gekoesterde titel en Andrew wil die terug", aldus een bron tegen de Britse krant.

Eerder dit jaar tikte prins Andrew miljoenen af om de misbruikzaak tegen hem af te kopen. Hij zou het nu dus wat minder breed hebben. Hoor er alles over in de video hieronder.

'Prins Andrew moet elke maand bij moeder om geld vragen'

06:21
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Controversieel liedje over prins Andrew hit in Groot-Brittannië