Prinses Amalia met haar moeder tijdens haar optreden bij de Raad van State, eind vorig jaar. Beeld © ANP

Amalia wil 'tassendraagster' van Máxima worden tijdens VN-reis

16 juni 2022 20:31

Dat Amalia (18) meer wil zijn dan een kroonprinses die in de toekomst tiara's draagt en lintjes doorknipt, blijkt wel uit haar tussenjaar, studiekeuze en ambities voor de toekomst. Tijdens haar bezoek aan Senegal vertelt Máxima (51) exclusief aan RTL Boulevard dat Amalia graag een keer meegaat op een VN-reis met haar.

"Daar kijk ik enorm naar uit"

Een bezoek aan Ivoorkust, dan door naar Senegal om vervolgens morgen aanwezig te zijn bij het galadiner ter ere van prinses Ingrids achttiende verjaardag in Noorwegen: Máxima's agenda voor de maand juni zit bomvol. Toch heeft ze tijd gevonden om op camera te vertellen wat ze precies in Afrika doet.

Ze is namelijk naar Ivoorkust en Senegal afgereisd in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het zijn reizen waar de prinsessen nieuwsgierig naar zijn als ze weer thuiskomt, vertelt Máxima.

Koningin Máxima: 'Amalia wil mijn tassendrager zijn'

00:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amalia gaat naar Amsterdam, wat studeerden de andere Oranjes?

Máxima brengt haar dochters bij dat niet alle vrouwen een bankrekening hebben zoals zij. "Ze zijn geschrokken door het feit dat vrouwen geen mobiele telefoon of verzekering hebben. Zij leven met enorme risico's die wij hier in Nederland niet kennen. Het feit dat veel meisjes niet naar school kunnen, omdat hun moeder dat niet kan betalen, dat is een schok."

Bij Amalia is de interesse voor het werk van de Verenigde Naties in ieder geval gewekt, onthult Máxima. "Amalia heeft mij gevraagd om één keer met mij de tassendraagster te zijn", vertelt ze met een grote lach. "Daar kijk ik enorm naar uit. Zij komt een keer mee, dat heeft ze al gevraagd. We zullen zien wanneer de studie het toelaat."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Hoe gaat het met Ariane en Alexia nu Amalia alle aandacht opeist?

In september begint Amalia aan de studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Dan is het tijd om haar vleugels uit te slaan en een kamer te huren in de hoofdstad. De studiekeuze van de prinses komt niet helemaal uit de lucht vallen. In het boek Amalia schreef Claudia de Breij al dat Amalia denkt aan een 'economische studie' en dat haar interesses liggen bij geschiedenis, economie en rechten. Amalia wil graag haar bachelor in Nederland behalen en zich aansluiten bij het studentencorps. Na de bachelor vertrekt de prinses het liefst naar het buitenland om nog een master te volgen. 

Hoe gaat het studentenleven van Amalia eruit zien in Amsterdam?

05:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!