Beeld © ANP

Borgen-actrice opent galadiner koningspaar en Deens bezoek

20 juni 2022 19:33

Borgen-actrice Birgitte Hjort Sørensen (40) heeft maandagavond het galadiner van koning Willem-Alexander (55), koningin Máxima (51 jaar) en hun bezoek, de Deense kroonprins Frederik (54) en kroonprinses Mary (50), geopend. Het diner is in de Grote Kerk in Den Haag.

"Mensen uit andere landen hebben soms moeite om ons uit elkaar te houden"

Nederland en Denemarken lijken enorm op elkaar, aldus de actrice. "Liefde voor fietsen, liefde voor bier. Mensen uit andere landen hebben soms moeite om ons uit elkaar te houden", zegt ze, waarop koning Willem-Alexander en koningin Máxima hard moeten lachen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia vroeg uit de veren voor oefening rijtoer Prinsjesdag

Bij het diner zijn ook onder anderen minister van Financiën Sigrid Kaag, de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma aanwezig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elitaire school Deense prins in opspraak na documentaire over geweld en misbruik

Borgen is een Deense serie die ook in Nederland erg populair is. "Door Borgen spreken mensen over de hele wereld Deens", vervolgt Hjort Sørensen. "Dus jullie spreken allemaal Deens toch?" waarop de actrice in het Deens begint te praten. Ze doet daarna ook een poging in het Nederlands, wat wederom voor een glimlach op het gezicht van het Nederlandse koningspaar zorgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia draagt huwelijkstiara van koningin Máxima

De serie Borgen bestaat inmiddels uit vier seizoenen en volgt het wel en wee van een liberale vrouwelijke politicus. Birgitte Hjort Sørensen speelt in de serie de rol van journaliste Katrine Fønsmark. De reeks is te zien op Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!