Amalia en Willem-Alexander Beeld © ANP

Prinses Amalia laat zich uit over liefdesleven: 'Ervaar enorm veel liefde'

24 juni 2022 16:07

Prinses Amalia (18) heeft vandaag voor het eerst de pers te woord gestaan tijdens het halfjaarlijkse fotomoment. Er werd haar onder meer gevraagd naar haar liefdesleven en studie, die ze gaat volgen in Amsterdam.

"Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen"

Het vragenrondje begon met een serieuze vraag voor Willem-Alexander, maar al snel werd de ene na de andere vraag aan Amalia gesteld. Onder meer over haar privacy, of beter: het gebrek daaraan. "Ik moet wel eerlijk zijn dat het af en toe wel vervelend is als je gewoon met je vrienden bent en moet opletten van: kan ik dit wel doen of worden er foto’s gemaakt? Maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar voor de privacy die mij wél gegund is dat als dat wat minder is, dat ook oké is."

De prinses maakte ook een grapje toen er werd gevraagd naar Prinsjesdag, waar Amalia dit jaar ook bij aanwezig zal zijn. "Ik moet nog even kijken of ik de koets in en uit kan met mijn lange jurk", lachte ze. "Dat zal zeker nog wel een keer geoefend moeten worden." Veel meer taken neemt ze nu niet op zich, zodat ze zich kan focussen op haar studie. Wel gaat ze binnenkort met koningin Máxima mee op reis voor de VN. "Daarna kunnen we van alles bedenken. Want aan nieuwsgierigheid hier geen enkel gebrek", zei Máxima over haar dochter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amalia mag officieel jagen na het behalen van jachtakte

Amalia gaat na de zomer Politics, Psychology, Law and Economics studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Iets waar ze 'ontzettend' naar uitkijkt, zo vertelde ze tijdens het persmoment. RTL Boulevard was natuurlijk benieuwd of ze zich ook gaat aansluiten bij een studentenvereniging. Het antwoord is ja. Al benadrukte de jonge royal wel dat haar studie voor gaat. "Het is niet alleen lol en feesten, maar ik wil wel lid worden van een vereniging. Ik weet alleen niet welke, maar ik kijk er ontzettend naar uit."

De dochter van Willem-Alexander en Máxima gaat volgend jaar ook op kamers en vertelde vooral het eten 's avonds met het gezin te gaan missen. Ook het strand van Den Haag gaat ze missen, net als de stallen waar 'haar paardje' staat. "Maar het is gewoon maar Amsterdam, ik ga niet naar het einde van de wereld. Dus ik kan heel snel terugkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia draagt huwelijkstiara van koningin Máxima

Ook werd haar gevraagd naar haar vermeende vriendje Isebrand, de Duitse miljonairszoon. De prinses antwoordt 'ontzettend gelukkig te zijn in de liefde'. Amalia: "Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort."

Als er vervolgens doorgevraagd wordt door een van de journalisten, grijpt de koning in. "Ze is net achttien", zet hij de vragensteller op z’n plek. "Mijn dochter gaat studeren en net het leven uitvinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt." Dat er foto’s zijn uitgelekt van haar en haar 'vriendje', vindt de prinses 'lastig'. "Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drugslab doet Willem-Alexander denken aan Breaking Bad

De zomerfotosessie van koning Willem-Alexander en zijn gezin zou eigenlijk plaatsvinden bij de Haagse strandtent La Cantina, maar vanwege het weer - er werd code geel afgegeven vanwege de verwachte regen, onweersbuien en windstoten -, werd besloten de boel te verkassen naar Paleis Noordeinde. Richard Arnold, eigenaar van La Cantina, vindt het 'verstandig' dat de koning en zijn gezin de zomerfotoshoot op Paleis Noordeinde houden, in plaats van in zijn strandtent. Hoewel Arnold het begrijpt, vindt hij het wel 'heel jammer'. "We waren er helemaal op voorbereid", laat hij weten aan het ANP. "We hadden het lang geleden al te horen gekregen. Je moet er toch op inspelen."

Afgelopen februari kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst aan dat de jaarlijkse fotosessies met de Oranjes er voortaan anders uit zouden komen te zien. Voortaan vinden de fotosessies niet meer uitsluitend plaats vlak voordat het koninklijk gezin op vakantie gaat, maar op momenten dat het hele gezin aanwezig kan zijn. Dit komt onder meer doordat prinses Alexia in Wales woont en daar naar school gaat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!