Prinses Alexia Beeld © ANP
Annemarie de Kunder
Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

'Alexia wordt de meest Argentijnse van de drie dochters genoemd'

25 juni 2022 12:55

Prinses Alexia wordt morgen alweer 17 jaar. Nog één jaar en ze mag legaal een wijntje (of een Aperol Spritz) bestellen in de kroeg. Maar tot die tijd moet haar grote zus Amalia dat nog even voor haar doen.

Het lijkt erop dat ze haar verjaardag lekker thuis bij paps en mams viert, want de traditionele fotosessie was afgelopen vrijdag en daar was ze ook weer bij. Vers overgevlogen uit Wales, waar ze op school zit. Amalia vindt het fijn dat Alexia weer in Nederland is, vertelde zij in het persgesprek afgelopen vrijdag. Ze vertelde dat ze haar zusje best mist wanneer ze niet samen zijn, ‘vooral het samen eten en lachen’ maar wanneer Alexia weer thuis is ‘leent ze mijn spullen weer’ en dan is het weer over met de pret, aldus Amalia met een lach.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn we te weten gekomen over Amalia, Alexia en Ariane

Het zou me niks verbazen als ze een feestje gaat geven in de immens grote tuin van Paleis Huis ten Bosch. Voorgaande jaren (pre Corona) was dat namelijk ook het geval. Verderop in de tuin staat een huisje (laat dat ‘je’ er maar vanaf) met een zwembad. De perfecte hotspot voor de dochters om zich terug te trekken van bemoeizuchtige ouders. En dus de perfecte locatie om je verjaardag te vieren.

Paar jaar geleden zag ik foto’s voorbijkomen op sociale media van zo’n feestje, waarop te zien is dat Alexia met haar vriendinnen aan een tafel zit – inclusief perfect geschikt bloemstuk – en op de muur achter haar een gouden 'happy birthday' slinger. Ze droeg een casual zwart Nike shirtje en poseerde met alle vriendinnen. En ook het zwembad werd goed benut, want op de foto’s is te zien dat Alexia en haar vriendinnen lekker liggen te dobberen in het water op luchtbedden en grote zwembanden. Ik kan me slechtere feestjes voorstellen als puber.

Maar de prinses is veranderd van school en wellicht zijn de oude schoolvriendinnen vervangen door nieuwe en staat er ineens iets heel anders op de planning. Kortom, een nieuwe levensfase.

Het afgelopen schooljaar heeft Alexia doorgebracht in het – niet altijd zonnige - Wales, op de internationale school Atlantic College. En dat is even andere koek dan wat ze gewend was. Door de TikTok filmpjes, die her en der uitlekten, kreeg de prinses een paar jaar geleden al snel het imago van een meisje dat erg van feestjes en mode houdt. Hoe anders lijkt haar leven nu. De school waar ze 24/7 verblijft, is erg gericht op grote thema’s als klimaatverandering, mensenrechten en wereldvrede. Alexia lijkt zich daar als een vis in het water te voelen. Ze doet mee aan een klimaatmars en hult zich in niets verhullende kleding om aandacht te vragen voor LHBTIQ+ rechten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Alexia doet met klasgenoten mee aan klimaatprotest

Alexia wordt ook de meest Argentijnse van de drie dochters genoemd. Als we Maxima moeten geloven is haar dochter een echte Latina. Toen Alexia nog een baby was zei Maxima: “Ze is ontzettend temperamentvol. Of ze lacht hard of ze huilt hard. Er zit niets tussenin.” Ook in het geboorteland van Maxima, Argentinië, wordt Alexia als een van hen beschouwd.

Sowieso zijn Alexia en haar moeder vier handen op één buik. Tijdens fotosessies en koningsdagen trekt de prinses veel naar haar moeder toe. Ze hebben veel oogcontact, korte gesprekjes en slaan regelmatig een arm om elkaar heen of houden elkaars hand vast.

Ook afgelopen vrijdag zag ik het weer tijden de fotosessie. Ja, een ding is zeker; Alexia groeit op in een mooi en warm gezin en ontwikkelt zich tot een jonge vrouw die zich goed zal gaan redden in het, toch wel, koninklijke leven dat haar te wachten staat. Ik blijf het met grote interesse volgen.

Hoewel Alexia nog wel lekker in Wales blijft, gaat haar grote zus Amalia komend schooljaar studeren. Ze zal zich gaan aansluiten bij een studentenvereniging. Hoe ze dat voor zich ziet, zie je in onderstaande video.

Amalia zeker bij studentenvereniging, maar 'studie gaat voor'

00:59
Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!