Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Harry over moment waarop hij besefte dat Meghan Markle z'n soulmate is

19 juli 2022 16:32

Samen met Meghan Markle (37) vormt prins Harry (40) een waar powerkoppel. Hoewel de twee volgens de Britten weinig goed kunnen doen, lijkt hun relatie alleen maar sterker te worden. De hertog van Sussex wist dat de voormalig 'Suits'-actrice zijn soulmate was tijdens een van hun reizen naar het Afrikaanse continent, zo vertelde de royal in een speech die hij gaf voor de Verenigde Naties. 

"Afrika is waar ik me het dichtst bij mijn moeder voelde en troost zocht nadat ze stierf"

"Sinds ik op 13-jarige leeftijd Afrika voor het eerst bezocht, heb ik altijd hoop gevonden op het continent", sprak Harry zich afgelopen maandag uit bij een evenement van de Verenigde Naties ter ere van Nelson Mandela-dag in New York. Hij noemde het continent zijn 'redding' waar hij 'keer op keer vrede en genezing vond'. "Het is waar ik me het dichtst bij mijn moeder voelde en troost zocht nadat ze stierf", aldus de prins. "En waar ik wist dat ik een soulmate in mijn vrouw had gevonden."

Het paar reisde voor het eerst naar Botswana kort nadat de twee in juli 2016 begonnen te daten en keerde het jaar daarop terug om er de 36e verjaardag van Meghan te vieren. Ook na hun huwelijk brachten Harry en Meghan een bezoek aan Afrika.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Nieuw boek prins Harry zal Britse royals nerveus maken'

In zijn toespraak benoemde de prins ook een foto van prinses Diana en Mandela, genomen in 1997, die aan zijn muur hangt 'en voor altijd in zijn hart zit'. De bijzondere herinnering werd aan hem gegeven door aartsbisschop Desmond Tutu. "Toen ik voor het eerst naar de foto keek, viel meteen de vreugde op het gezicht van mijn moeder op. De speelsheid - brutaal zelfs", aldus Harry. "Het pure genot om in gemeenschap te zijn met een andere ziel die zo toegewijd is aan het dienen van de mensheid."

'Prins Harry werd net zo opgejaagd als zijn moeder Diana'

04:25
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halfzus Meghan Markle: 'Haar schuld dat vader ziek is'

Op Nelson Mandela-dag, die op de geboortedag van de in 2013 overleden anti-apartheidsstrijder wordt gevierd, worden mensen opgeroepen een ander te helpen en zich zo in te zetten voor wereldvrede. Harry's oma, koningin Elizabeth, en zijn ouders Charles en Diana hebben Mandela meerdere keren ontmoet. De prins had in 2018 wel een ontmoeting met diens weduwe Graça Machel-Mandela.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!