Prinses Delphine en Josje Huisman Beeld © ANP

Prinses Delphine draagt hoed van Josje Huisman op feestdag

21 juli 2022 17:51

Prinses Delphine (54) draagt een creatie van voormalig K3-zangeres Josje Huisman (36). De Belgische prinses heeft een door de zangeres ontworpen hoed op tijdens de nationale feestdag van België, die donderdag wordt gevierd in Brussel.

"Ik dacht, perfect"

Het is een beige hoed met een rood lint, die Delphine heeft gecombineerd met een rode jurk en beige hakken. "Ik ken deze ontwerper niet", zegt de prinses in een video die op Twitter is verschenen. Iemand in de kamer legt uit dat de hoed van Josje komt, die net een nieuw merk is gestart. Alle Vlaamse meisjes, maar ook jongens, kennen haar, vertelt weer een ander. "K3, hè?" reageert Delphine. "Ik dacht, perfect."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Josje Huisman vertelt voor het eerst over relatiebreuk

Op andere beelden die later verschenen van de feestdag is te zien dat de prinses druk aan het kletsen is met prinses Claire van België. De twee prinsessen zitten naast elkaar op een hoge rode tribune. Ook koning Filip en koningin Mathilde zijn donderdag aanwezig. Zij arriveerden iets later en namen plaats op een andere tribune.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert en Delphine voor het eerst samen bij jaarlijkse herdenking

Delphine hoorde op 17-jarige leeftijd dat voormalig koning Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. DNA wees uit dat zijn bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

Delphine Boël wil prinses van België worden

05:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!