Prinses Diana Beeld © ANP

Prinses Diana 'emotioneel heel intelligent' volgens makers docu

14 augustus 2022 16:57

Ed Perkins en Simon Chinn, de makers van de nieuwe documentaire over prinses Diana, hebben haar tijdens het proces echt leren kennen. In een interview met 'HELLO!' vertellen ze hoe slim Diana was.

"Ze begreep echt wat ze in zich had en hoe ze haar macht heel duidelijk kon gebruiken, maar ze was geen strateeg, ze had geen spelplan"

"Niet slim op de manier van 'boeken-slim', maar slim op een gevoelsmatige manier", zegt Simon. "Ze begreep echt wat ze in zich had en hoe ze haar macht heel duidelijk kon gebruiken, maar ze was geen strateeg, ze had geen spelplan."

Ed vond haar iemand die heel goed met haar eigen emoties en lichaamstaal om kon gaan: "Ze sprak niet zo veel over haar leven, dus ze wist hoe ze haar gevoel moest overbrengen met lichaamstaal. Dat vereist emotionele intelligentie en het snappen van je eigen kracht. En ik denk dat je dat door de hele film heen ziet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Harry herdenken moeder Diana op geboortedag

De makers wilden de film, die nog niet in Nederland te zien is, maken om te onderzoeken wat de prinses met het volk deed. "Waarom juichten tientallen miljoenen mensen haar toe toen ze trouwde? Waarom hebben we allemaal alles ontleed wat ze deed, alles wat ze droeg, alles wat ze zei? En waarom was er na haar dood dan deze ongekende uitstorting van verdriet?'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Detectives spreken voor het eerst over onderzoek naar dood prinses Diana

Diana, de ex-vrouw van prins Charles, overleed in 1997 in Parijs aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!