Beeld © ANP

Zorreguieta's nemen afscheid: tante van Máxima overleden

31 augustus 2022 13:22

Verdrietig nieuws voor de Zorreguieta's en de Oranjes. Volgens rouwadvertenties in de Argentijnse krant 'La Nación' is Alina Zorreguieta de Cibert, de tante van Máxima (51), overleden.

"Haar schoonzus, María C. Cerrui de Zorreguieta; haar nichtjes en neven, María, Angeles, Dolores, Máxima, Martin en Juan Zorreguieta, delen haar medeleven"

Het is voor de derde keer in vijf jaar tijd dat Máxima afscheid moet nemen van een dierbare aan haar kant van de familie. Na het verlies van haar vader Jorge Zorreguieta (op 8 augustus 2017) en haar zus Inés (6 juni 2018) rouwt de familie nu om tante Alina, één van de familieleden die wel was uitgenodigd voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002. Alina is volgens het krantenbericht overleden op 25 augustus. Ze is 91 jaar geworden.

Er zijn verschillende rouwadvertenties geplaatst in La NaciónIn eentje is de volgende tekst te lezen: "Haar schoonzus, María C. Cerrui de Zorreguieta; haar nichtjes en neven, María, Angeles, Dolores, Máxima, Martin en Juan Zorreguieta, delen hun medeleven met haar dood en sluiten zich aan bij hun zonen Charlie en Johnny Mac Call en hun families in hun verdriet."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Willem-Alexander en Máxima in rouw om overlijden zoon van beste vriend

Het is niet bekend of de uitvaart inmiddels is geweest en zo ja, of Máxima daarbij aanwezig was. De RVD laat desgevraagd weten niet op privékwesties te reageren. Onze koningin was op 29 en 30 augustus nog in India in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20.

'Máxima was het oogappeltje van haar vader Jorge Zorreguieta'

04:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!