Prinses Charlene Beeld © Getty Images

Herstel prinses Charlene van Monaco 'lang, moeilijk en pijnlijk'

1 september 2022 16:32

Prinses Charlene van Monaco was lange tijd van haar gezin gescheiden. Vanwege ernstige ontstekingen in haar keel, neus en oren verbleef de 44-jarige tijdens de coronapandemie noodgedwongen in Zuid-Afrika. Toen ze eindelijk weer herenigd werd met haar gezin afgelopen maart, werd ze kort daarna opgenomen in een kliniek vanwege oververmoeidheid en depressie. In een interview met het Zuid-Afrikaanse magazine 'News24' spreekt Charlene nu voor het eerst uitgebreid over haar gezondheid. 

"Ik wil niet te snel gaan, maar ik voel me nu veel meer tot rust gekomen"

De echtgenote van prins Albert laat weten door een 'heel moeilijke periode' te zijn gegaan, maar steun te vinden bij haar man, kinderen en familie. Uit hen putte de prinses kracht gedurende haar ziekteperiode. "Ik voel me fysiek veel sterker. De weg is lang, moeilijk en pijnlijk geweest. Ik wil niet te snel gaan, maar ik voel me nu veel meer tot rust gekomen", aldus Charlene.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Charlene maakt na lange tijd eerste officiële reis

Ook het geloof sleepte haar door de moeilijke tijd heen en afgelopen juni vond een ontmoeting met de paus plaats. "Ik ben heel christelijk en het was een grote eer en een groot voorrecht om hem te ontmoeten", blikt ze terug. "Mijn man en ik hebben een plechtig en ontroerend moment gedeeld. Het geloof heeft me geleid tijdens de moeilijke momenten van mijn leven."

Afgelopen juni maakte Charlene ook voor het eerst in lange tijd weer haar eerste officiële reis en de royal blijft voorlopig haar officiële taken vervullen laat ze weten. "Mijn jaar is gevuld en gestructureerd. Ik ben volledig toegewijd aan mijn persoonlijke projecten, nu en in de toekomst, maar ook aan de behoeften van mijn kinderen. En zo blijf ik de komende tijd doorgaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijzondere rol voor kinderen Albert en Charlene bij GP van Monaco

De voormalig Olympisch zwemster keerde afgelopen maart terug naar Monaco nadat ze vorig jaar een keel-, neus- en oorinfectie opliep in Zuid-Afrika en lange tijd niet naar huis mocht vliegen. Toen ze eenmaal onder het mes was geweest mocht Charlene weer naar huis, maar bleek ze mentaal en fysiek oververmoeid en verbleef ze daarom tijdelijk in een Zwitserse kliniek voor 95.000 euro per week. 

Toch gaan er geruchten dat niet haar gezondheid, maar huwelijksproblemen de oorzaak waren van haar afwezigheid:

Wat is er aan de hand met prinses Charlène?

04:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!