Beeld © ANP

Britse kranten rouwen om Elizabeth: 'Uw plicht is volbracht'

9 september 2022 04:10

Op de voorpagina's van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. "We hebben van u gehouden, mevrouw", zo schrijft 'The Sun'. "U deed uw plicht", zo meldt 'The Daily Star'.

Verschillende kranten, waaronder The Guardian en The Times, publiceren een portret dat in 1953 werd gemaakt bij de kroning van Elizabeth. "Een leven in dienst", schrijft The Times bij de afbeelding. The Guardian wijdt negentien pagina's aan het leven van de Queen die gister op 96-jarige leeftijd overleed. 

The Mirror schrijft op de voorpagina bij een recente afbeelding van Elizabeth 'bedankt'. The Daily Express meldt, in hoofdletters, dat 'onze geliefde koningin dood is' bij een zwart-witafbeelding van de monarch. The Daily Telegraph schrijft bij diezelfde foto: "Verdriet is de prijs die we betalen voor liefde". The Daily Mail schrijft op de voorpagina van een 'speciale historische editie' dat 'onze harten zijn gebroken'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!