De grafsteen van The Queen. Beeld © Buckingham Palace

Grafsteen van Queen Elizabeth onthuld door Buckingham Palace

24 september 2022 21:03

Buckingham Palace heeft een foto gepubliceerd van de grafsteen van koningin Elizabeth. De Britse koningin overleed twee weken geleden en werd maandag bijgezet in The King George VI Memorial Chapel in Windsor Castle.

De kist van de koningin is maandag tijdens een privéceremonie met die van haar vorig jaar overleden echtgenoot Philip verplaatst naar The King George VI Memorial Chapel. Daar lagen eerst alleen nog de ouders en de jongere zus van Elizabeth.

Buckingham Palace plaatste de foto van de nieuwe grafsteen op Instagram:

Op de grafsteen staan ook de namen van de ouders van koningin Elizabeth II: George VI en Elizabeth. Daaronder zijn de geboorte- en sterfjaren van de koninklijke familieleden genoteerd. In de kapel staan verder allerlei kransen en boeketten.

Staatsbegrafenis

The Queen overleed 8 september op 96-jarige leeftijd. Volgens haar familie is ze 'vredig overleden'. Elizabeth was de langst regerende monarch ter wereld. Voor de vorstin werd een grote staatsbegrafenis gehouden.

Daarvoor stond de kist met haar lichaam in Westminster Hall, zodat het publiek afscheid van haar kon nemen. Dat werd massaal gedaan, er stond een enorme rij. Sommige mensen moesten uren wachten om afscheid te nemen van de vorst.

Bekijk ook: Begrafenis Queen Elizabeth: groots, meeslepend en door haar zelf bedacht

Bekijk ook: Begrafenis Queen Elizabeth: groots, meeslepend en door haar zelf bedacht

02:49