Prinses Beatrix Beeld © RVD/Jeroen van der Meyde

Prinses Beatrix woont bijzonder jubileum Four Freedoms Awards bij

26 september 2022 12:20

Prinses Beatrix (84) woont vrijdag 14 oktober in de Koorkerk in Middelburg het jubileumevenement bij ter gelegenheid van veertig jaar Four Freedoms Awards. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag gemeld.

In de Koorkerk vond in oktober 1982 ook de eerste uitreiking plaats, waaronder de International Four Freedoms Award aan prinses Juliana. De afgelopen veertig jaar hebben mensen als Nelson Mandela, Malala Yousafzai, de dalai lama, Desmond Tutu en Angela Merkel een award in ontvangst mogen nemen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waarom Beatrix, Willem-Alexander en Máxima vooraan zaten bij uitvaart

Prinses Beatrix krijgt tijdens haar bezoek het eerste exemplaar van het lustrumboek uitgereikt. Tijdens het programma wordt verder teruggeblikt op de afgelopen veertig jaar en vooruitgekeken naar de toekomst. De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties die met hun inzet en prestaties een grote toewijding tonen aan de idealen van de Amerikaanse president Roosevelt. Deze hield in 1941 zijn bekende Four Freedoms-toespraak.

De voormalige koningin lijkt actiever dan ooit, en zelfs voor de pers is ze enorm toegankelijk, hoor er meer over in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Renovatie zeiljacht Beatrix kost tonnen: prinses betaalt bij

'Prinses Beatrix is een leuke, lieve vrouw geworden'

03:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!