Camilla, Charles, William en Catherine Beeld © ANP

Koning Charles charmeert Britten met nieuwe portretfoto

3 oktober 2022 14:06

De Britten zijn onder de indruk van het eerste officiële staatsportret van koning Charles (73), koningin-gemalin Camilla (75), prins William (40) en prinses Catherine (40). Ze worden de nieuwe 'Fab Four' genoemd.

Het Britse koningshuis deelt het portret zondag op social media. De foto is op 18 september op Buckingham Palace genomen, de avond voor de staatsbegrafenis van wijlen koningin Elizabeth II. Vandaar dat ze in rouwend zwart gehuld zijn. Een opmerkelijk moment om vrolijk naar het vogeltje te lachen, zou je denken. 

Maar de nieuwe Fab Four, zoals de Britse pers Charles, Camilla, William en Catherine noemen, is zich er goed van bewust wat voor historisch moment dit is. Enkele ogenblikken na het maken van deze foto hosten de vier voor het eerst een enorme receptie met wereldleiders en royals van over de hele wereld. Ze leggen dit historische privé-moment daarom graag vast voor de rest van de wereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Charles opnieuw chagrijnig: 'Iedere keer hetzelfde gezeik'

Dit eerste officiële koninklijke portret is een opvallend informele foto, zo vinden de Britten. De semi-relaxte houding van Charles maakt indruk. Met zijn linkerhand in zijn zak en zijn rechterarm om Camilla heen lacht de koning naar de camera. 'Door deze foto te delen, laat hij zien dat hij een unieke koning zal zijn met zijn eigen voorwaarden en eigen manier', pent de Daily Mail

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

King Charles verwijst naar prins Harry en Meghan in toespraak

De Britten zijn vooral gecharmeerd van het warme, fysieke contact op de foto, blijkt uit de reacties op social media. Niet gebruikelijk bij de gereserveerde Britse royals en iets wat aan de Queen al helemaal niet was besteed.

'Ik vind het fantastisch dat ze hun armen om elkaar heen hebben', schrijft iemand over Charles en Camilla. Een ander gunt Kate ook een knuffel van haar prins: 'Waarom doet William niet hetzelfde?' 'Dat is gewoon zijn standaard pose', besluit een ander. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Koning Charles dwong Royal Fab Four tot verzoening'

De kroningsceremonie van koning Charles, waar prinses Amalia bij aanwezig mag zijn, laat nog bijna een jaar op zich wachten. Dit is er tot nu toe over bekend.

Niet Willem-Alexander maar Amalia mag naar kroning King Charles, hoe zit dat?

06:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!