Kim-Lian van der Meij Beeld © ANP

Kim-Lian van der Meij bedankt voor diner met koningspaar

14 oktober 2022 11:14

Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) schitteren afgelopen week tijdens het driedaagse staatsbezoek aan Zweden. Het paar begint hun bezoek met een staatsbanket in hoofdstad Stockholm. Ook Kim-Lian van der Meij (42) is daarvoor uitgenodigd, maar zij besluit om af te zien van het diner. Aan RTL Boulevard vertelt de presentatrice waarom.

"Qualitytime met het gezin staat nu voorop"

Kim-Lian ruilt alweer zo’n vier jaar geleden Nederland in voor Zweden. De musicalster reist nog wel op en neer naar ons koude kikkerland om opnames bij te wonen, maar voelt zich het meeste thuis in Zweden - om precies te zijn in Gotland, een Zweeds eiland in de Oostzee met ruim 59.000 inwoners. Haar verloofde Daniel komt van het eiland en als kind gaat de presentatrice al vaak op vakantie naar Gotland. Sinds een tijdje wonen ook haar zusje en haar Nederlandse man in de buurt.

Dat Kim-Lian niet meer in Nederland woont, betekent niet dat Nederland haar uit het oog is verloren. Daarom wordt de Nederlandse via de Swedish Chamber Of Commerce uitgenodigd om het staatsbezoek van ons koningspaar in Zweden bij te wonen. Toch kiest Kim-Lian ervoor om thuis te blijven.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Máxima schittert in Zara-pak tijdens staatsbezoek Zweden

"Ik ben de laatste tijd al veel van huis en qualitytime met het gezin staat nu voorop", verklaart ze aan RTL Boulevard. "Stockholm ligt niet per se om de hoek voor mij. Dan had ik daar met een boot of vliegtuig heen moeten komen en dan was ik weer twee dagen van huis geweest."

De driedaagse reis eindigt met een verdrietig bericht van Willem-Alexander en Máxima over de beveiliging van hun dochter Amalia. Zichtbaar aangedaan vertellen ze dat de 18-jarige prinses niet meer in Amsterdam woont en amper nog naar buiten kan.

Koningspaar emotioneel door bedreiging Amalia: ‘Het is heel zwaar’

03:56
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima maakt indruk met haar bezoek aan LHBTI-wijk in Amerika

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!