Charles en Lord Mountbatten Beeld © Getty Images

Mentor van koning Charles beschuldigd van kindermisbruik

18 oktober 2022 14:47

Het lijkt erop dat het Britse koningshuis opnieuw betrokken is bij een schandaal. Lord Mountbatten, ook wel bekend als 'uncle Dickie' in 'The Crown', wordt namelijk beschuldigd van het misbruiken van een 11-jarig jongetje in een kindertehuis in de jaren 70. Dickie is de achteroom van Charles en was tot zijn dood in 1979 ook zijn mentor.

Arthur Smith, destijds wonend in het Kincora-kindertehuis, beschuldigt Dickie ervan dat hij hem heeft misbruikt. Kevin Winters, zijn advocaat, legt uit waarom Arthur ervoor kiest om uit de anonimiteit te treden. "Het is begrijpelijk dat veel overlevenden van misbruik liever anoniem blijven, maar Arthur is zo woedend over het feit dat misbruik in dergelijke instellingen systematisch in de doofpot is gestopt, dat hij nu naar voren stapt. Dit besluit is niet lichtvaardig genomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ghislaine Maxwell: 'Prins Andrew betaalt hoge prijs voor connectie met Jeffrey Epstein'

Volgens de advocaat is het de eerste keer dat iemand naar de rechter stapt met dergelijke beschuldigingen aan het adres van Lord Mountbatten. "Hij beweert als 11-jarige twee keer te zijn misbruikt door de overleden royal. Hij begrijpt maar al te goed dat de zaak bij veel mensen niet goed zal vallen, omdat het ook zo kort na het overlijden van de Queen komt." Desondanks vindt Arthur het belangrijk om het misbruik in het tehuis aan het licht te brengen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Netflix-deal Harry en Meghan kan elk moment gecanceld worden'

Het Kincora-kindertehuis wordt in mei 1958 geopend en gaat in oktober 1980 dicht nadat blijkt dat er seksueel misbruik heeft plaatsgevonden achter gesloten deuren. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 39 jongens zijn misbruikt. Uiteindelijk worden er drie mannen achter de tralies gezet voor het misbruiken van 11 jongens. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Charles steken stokje voor publieke optreden Andrew

Lord Mountbatten komt in 1979 om het leven als de IRA een bom plaatst op zijn boot. Ook drie anderen overlijden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!