Koning Willem-Alexander Beeld © ANP

Dit vinden jullie: moet koning Willem-Alexander wegblijven uit Qatar?

8 november 2022 12:26

Het WK voetbal in Qatar is nog niet begonnen, maar er hangt nu al een donkere wolk boven het sportevenement. Er is veel kritiek op het schenden van de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden waarbij duizenden arbeiders zijn overleden. De vraag rijst dan ook of koning Willem-Alexander (55) wel af kan reizen naar het land om het Nederlands elftal aan te moedigen. Wat vind jij? We vroegen jullie te stemmen op onze poll.

Er werd door maar liefst 986 mensen gestemd op onze twee vragen. Op de vraag 'Wat zou je ervan vinden als de koning naar Qatar gaat?' zijn veruit de meeste stemmers van mening dat de koning beter thuis kan blijven. Maar liefst 83% van de stemmers vindt dat de koning niet zou moeten gaan vanwege de schending van de mensenrechten. 17% van de stemmers vindt dat de koning wel gewoon naar Qatar kan afreizen.

De meesten vinden dus dat Willem-Alexander het WK over moet slaan, maar zelf doen ze dat een stuk minder. Van de stemmers heeft 66% aangegeven niet achter het event te staan. Van de stemmers gaat 34% wel kijken. Oftewel: een deel van de mensen vindt dat de koning niet moet gaan, maar zit zelf wél met bier en bitterballen voor de buis.

Vorige week werd koning Willem-Alexander gevraagd naar zijn WK-plannen. Toen reageerde hij zichtbaar geïrriteerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!