De Deense Queen Margrethe II, ter illustratie. Beeld © ANP / Dana

Deense koningin viert kerst zonder kinderen en kleinkinderen na titelrel

24 november 2022 13:56

Hoewel er niemand met kerst alleen mag zijn, zal de Deense koningin Margrethe (82) toch zelf de kalkoen moeten aansnijden aan de kersttafel dit jaar. Haar twee zoons en hun gezinnen zullen de feestdagen in het buitenland doorbrengen.

Het Deense hof heeft bekend gemaakt dat haar zoons, prins Joachim en kroonprins Frederik, samen met hun kinderen naar het buitenland zullen afreizen voor kerst. Frederik zal samen met zijn gezin de feestdagen in Australië doorbrengen. Deze reis naar Australië maken zij elke vijf jaar. De vrouw van de kroonprins, Mary, heeft daar namelijk familie wonen. De reislocatie van prins Joachim en zijn gezin is niet bekend gemaakt. Zij vieren kerst normaal gesproken wel met de koningin.

De koningin zal gelukkig niet helemaal alleen achterblijven, want kerstavond brengt ze samen met haar zus Benedikte door. Daarna zal ze volgens traditie naar Marselisborg Slot in Aarhus reizen. Op de laatste dag van kerst zal Margrethe een toespraak houden vanuit Amalienborg in Kopenhagen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deense koningin praat met zoon na afpakken koninklijke titels kleinkinderen

Dit jaar neemt de koningin een drastisch besluit wanneer ze de koninklijke titels van haar kleinkinderen afpakt. De vier kinderen van Joachim - Nikolai (23), Felix (20), Henrik (13) en Athena (10) - reageren geschokt op het nieuws. De Deense prins besluit zelf ook te reageren via de landelijke sensatiekrant Ekstra Bladet. "We zijn allemaal erg verdrietig. Het is nooit leuk om je kinderen onrechtvaardig behandeld te zien worden. Zij bevinden zich in een situatie die ze niet begrijpen." Of ze daarom bewust hun oma alleen achterlaten met kerst is niet duidelijk. Volgens het Deense hof gaat het wel om een 'lang geplande reis naar het buitenland'.

Joachims kinderen zullen vanaf 1 januari door het leven gaan als graaf en gravin van Monpezat. Een woordvoerder van de Deense royals laat weten dat de drie zoons en dochter zich verstoten voelen en dat het nieuws 'als donderslag bij heldere hemel' komt. Ze zouden niet begrijpen waarom hun identiteit wordt afgepakt. De kinderen van prins Frederik houden opvallend genoeg wel hun koninklijke titels.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deense koningin: 'noodzakelijk' dat kleinkinderen titels kwijtraken

Deze kerst hoeven de meeste families echter niet alleen door te brengen, want - anders dan de afgelopen jaren - kunnen we nu eindelijk 'normaal' kerst vieren. Corona zal volgens virologen namelijk geen rol meer spelen dit jaar:

Eindelijk een normale kerst! Corona is na 1000 dagen voorgoed voorbij

02:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!