Beeld © ANP

Medewerker Buckingham Palace neemt ontslag na racistische opmerking

1 december 2022 08:25

Een nieuwe dag, een nieuw schandaal voor de Britse royals. Deze keer is een medewerker van Buckingham Palace, en niemand minder dan de peettante van prins William (40), degene die de koninklijke familie in verlegenheid brengt na een racistische opmerking.

"Voor racisme is geen plaats in onze samenleving"

De ongepaste opmerking overschaduwt afgelopen dinsdag de receptie van koningin-gemalin Camilla, waar nog lang over wordt nagepraat. De 83-jarige Lady Susan Hussey, naast peetmoeder van William tot begin deze week erelid van de Britse hofhouding, zou Ngozi Fulani (linksachter op de foto), de CEO van liefdadigheidsinstelling Sistah Space, herhaaldelijk ondervragen 'waar ze echt vandaan kwam'. 

Ngozi Fulani, die zich inzet voor overlevenden van huiselijk geweld, noemt het gesprek een 'schending'. Een woordvoerder van prins William laat weten 'echt teleurgesteld' te zijn. "Ik was er natuurlijk niet bij, maar voor racisme is geen plaats in onze samenleving. De opmerkingen waren onaanvaardbaar en het is terecht dat het individu met onmiddellijke ingang is opgestapt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Camilla voegt daad bij woord en neemt beste vriendinnen aan

Op Twitter schrijft Ngozi over het bizarre gesprek met Lady Susan Hussey (Lady SH) dat tien minuten na haar aankomst op het paleis plaatsvindt. In de tweet zegt Ngozi dat de vrouw haar 'benaderde, haar haren opzij schoof om haar naambadge te zien en vroeg uit welk deel van Afrika ze kwam'. 

Daarop antwoordt Ngozi dat ze Brits is, waarop Lady Hussey zegt dat ze 'een uitdaging krijgt' om Ngozi te laten zeggen 'waar ze vandaan komt' en 'waar haar soort mensen vandaan komen'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buckingham Palace: koning Charles III gekroond op 6 mei volgend jaar

Buckingham Palace zegt in een verklaring deze kwestie 'uiterst serieus' te nemen. "In dit geval zijn onaanvaardbare en zeer betreurenswaardige opmerkingen gemaakt. We hebben contact opgenomen met Ngozi Fulani over deze kwestie en nodigen haar uit om alle elementen van haar ervaring persoonlijk te bespreken als ze dat wenst."

Het paleis vervolgt: "In de tussentijd wil de betrokken persoon haar diepe excuses aanbieden voor de veroorzaakte pijn en heeft ze haar erefunctie met onmiddellijke ingang neergelegd. Alle leden van het huishouden worden herinnerd aan het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid dat ze te allen tijde moeten handhaven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!