Harry en Meghan Beeld © ANP

Trailer docu Harry & Meghan expres heftiger gemaakt: 'Standaardprocedure'

6 december 2022 21:48

Het team van prins Harry (38) en zijn vrouw Meghan (41) verdedigt de trailer van hun documentaireserie na kritiek van diverse Britse media. Meerdere kranten schreven na de eerste beelden van de Netflixdocumentaire dat er archiefbeelden en stockfoto's worden gebruikt die niets met het koppel te maken hebben. Die beelden zijn echter 'niet letterlijk bedoeld', laten woordvoerders van de Sussexes weten aan 'The Telegraph'.

Enkele fragmenten en foto's in de trailer zouden moeten aantonen dat Harry en Meghan werden buitengesloten door de Britse koninklijke familie en dat ze werden lastiggevallen door de paparazzi. Verschillende media zeiden echter dat er een paar beelden voorbijkomen die niet over de prins en zijn vrouw gaan en dat er ook foto's zijn bewerkt. Volgens het team van Harry en Meghan is het gebruik van stockbeeld in trailers een 'standaardprocedure' bij het maken van documentaires.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse media vinden trailers docu Harry en Meghan 'misleidend'

In de documentaireserie Harry & Meghan, waarvan donderdag de eerste drie afleveringen verschijnen, praten de twee over waarom ze zijn teruggetreden uit het Britse koningshuis. Een van de oorzaken is, zoals Harry eerder ook al heeft aangegeven, de enorme media-aandacht. In de trailer zegt hij onder meer dat hij bang was dat de 'geschiedenis zich zou herhalen'. Zijn moeder prinses Diana overleed in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Prins Harry beschuldigt medewerkers van koninklijk huis van verspreiden leugens aan pers

03:51
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire Harry en Meghan vult nu al voorpagina's Britse kranten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!