Kate Middleton, Meghan Markle Beeld © ANP

Harry: 'Kate geprezen en Meghan afgerekend om dezelfde dingen'

15 december 2022 13:05

Volgens de Britse prins Harry (38) kwam zijn schoonzus Catherine (40) weg met dingen waar zijn vrouw Meghan (41) juist op werd afgerekend. Dat zegt Harry in de vierde aflevering van de Netflix-documentaire 'Harry & Meghan'.

"Als je het verschil niet snapt, dan kan ik je niet helpen"

"Dit zeggen ze bij Catherine en dat zeggen ze bij Meghan", zegt Harry in de docuserie. Volgens de prins zijn er vijfentwintig voorbeelden te noemen waarin Meghan werd 'afgebrand' en Catherine 'juist werd opgehemeld'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry geeft Daily Mail de schuld van miskraam Meghan

Zo noemt Harry een aantal voorbeelden, waarbij covers worden getoond van de Britse tabloids. Het gaat bijvoorbeeld om een jurk met blote schouder. Bij Meghan werd dat 'not done' gevonden terwijl Catherine er om werd geprezen. Ook haalt Harry voorbeelden aan waarin Meghan met een avocado te zien was, waar schande van werd gesproken. "Bij Catherine was dat niet het geval." Tot slot is er nog een voorbeeld met schoenen die beide dames droegen. Volgens Harry werd ook toen Meghan gestraft terwijl Catherine werd opgehemeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé stuurde Meghan berichtje na Oprah-interview

De Britse prins schaart dat onder de noemer racisme. "Veel mensen zien racisme als alleen het n-woord, maar dat is het niet alleen. Ze begrijpen het niet. Als je het verschil niet snapt, dan kan ik je niet helpen. Dat kan ik niet, dan houdt het op."

Prins Harry beschuldigt medewerkers van koninklijk huis van verspreiden leugens aan pers

03:51