Beeld © Getty Images

Prinses Charlene voelt zich beter dan ooit: 'Familie-eenheid is belangrijk'

16 december 2022 18:10

Prinses Charlene (44) heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad, maar inmiddels zit ze een stuk beter in haar vel. In een interview met de krant 'Monaco Matin' vertelt ze openhartig over haar mentale en fysieke gezondheid én haar liefde voor haar gezin.

"Mijn familie en degenen van wie ik hou, zijn mijn rots in de branding"

Als Charlene vorig jaar voor een kort tripje naar Zuid-Afrika reist, krijgt de vakantie een vervelende wending. Ze loopt een keel-, neus- en oorinfectie op en moet daardoor maanden daar verblijven. Hierdoor kan ze haar man en kinderen langere tijd zien. Als ze eindelijk weer naar huis mag, blijkt ze mentaal en fysiek uitgeput te zijn en wordt ze opgenomen in een privékliniek in Zwitserland. Het verblijf heeft haar goed gedaan, want vandaag de dag zit ze een stuk beter in haar vel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Albert deelt gezondheidsupdate Charlene: 'Heeft tijd nodig'

"Ik zou eerst willen zeggen dat ik me vandaag zoveel beter voel dan de afgelopen jaren. Ik voel minder pijn en ik heb veel meer energie", zo vertelt ze. "Het herstel zal nog even duren, maar ik ben tevreden. Mijn familie en degenen van wie ik hou, zijn mijn rots in de branding. Ik benader mijn toekomst stap voor stap, dag voor dag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweeling Albert en Charlene van Monaco geeft zichzelf knipbeurt

Dat het beter met haar gaat, blijkt ook wel uit het feit dat ze de laatste tijd steeds vaker samen met haar man en kinderen wordt gespot tijdens officiële gelegenheden. Dat haar kinderen steeds meer op de voorgrond treden, doet haar goed. "Ze gaan graag met ons mee en samen met Albert proberen we met z’n vieren onze missies te volbrengen. Familie-eenheid is belangrijk voor ons", zegt ze. "Het zijn twee kinderen die hun eigen taal hebben en elkaar begrijpen. Ze houden van elkaar en beschermen elkaar. Jacques en Gabriella hebben een unieke band."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herstel prinses Charlene van Monaco 'lang, moeilijk en pijnlijk'