Prinses Charlene en prins Albert Beeld © Getty Images

Prins Albert trots op prinses Charlene na 'heel moeilijk jaar'

23 december 2022 15:54

Prins Albert van Monaco (64) maakt in het Amerikaanse tijdschrift 'People' de balans op na een 'extreem zwaar' jaar. De vorst van Monaco zegt in het interview vooral trots te zijn op zijn vrouw, prinses Charlene (44). "Zoals je weet, waren vorig jaar en het begin van dit jaar extreem moeilijk voor haar. Maar ze heeft het roer echt op ongelooflijke wijze omgegooid", aldus de royal.

"Ze heeft het roer echt op ongelooflijke wijze omgegooid"

Als Charlene vorig jaar voor een kort tripje naar Zuid-Afrika reist, krijgt de vakantie een vervelende wending. Ze loopt een keel-, neus- en oorinfectie op en moet daardoor maanden daar verblijven. Hierdoor kan ze haar man en kinderen langere tijd niet zien. Als ze eindelijk weer naar huis mag, blijkt ze mentaal en fysiek uitgeput te zijn en wordt ze opgenomen in een privékliniek in Zwitserland. Hoewel haar herstel nog voortduurt, voelt de prinses zich al stukken beter. Zo heeft ze minder pijn en veel meer energie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Charlene voelt zich beter dan ooit: 'Familie-eenheid is belangrijk'

"Charlene doet het heel goed. Ze was actief aanwezig tijdens een aantal verschillende evenementen", vertelt prins Albert trots. "Charlene houdt zich steeds meer bezig met het openbare leven en de dingen waar ze gepassioneerd over is. Mijn vrouw heeft verschillende organisaties in Monaco bezocht, zoals het Rode Kruis, en ging ook bij mensen thuis op bezoek."

Volgens het hoofd van het Huis Grimaldi geniet zijn vrouw er ook weer van om dingen samen met hem en de kinderen te doen. "Dit jaar eindigt dus op een heel, heel hoge noot. We zijn echt heel gelukkig met hoe de dingen zijn."

Prins Albert wéér zonder Charlene: 'Ze kampt met een depressie'

00:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Albert onder het mes na 'veranderingen van de huid'