Meghan Markle en Jeremy Clarkson Beeld © Getty Images

The Sun biedt excuses aan voor column over Meghan Markle

23 december 2022 20:52

De Britse tabloid 'The Sun' heeft vrijdag excuses gemaakt voor een column van 'Top Gear'-presentator Jeremy Clarkson (62) over Meghan Markle (41). Dat meldt 'Sky News'. In een verklaring stelt 'The Sun' dat de krant 'zich realiseert dat met vrijheid van meningsuiting van columnisten ook verantwoordelijkheid voor uitgevers komt'.

Het gewraakte artikel is inmiddels van de website verwijderd. Jeremy schrijft daarin onder meer dat hij 'droomt van de dag waarop Meghan naakt door de straat zou lopen terwijl mensen 'schaam je' tegen haar roepen en uitwerpselen naar haar gooien'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle 'door Brits koningshuis gebruikt als zondebok'

Het is volgens de presentator een 'onhandige verwijzing' naar een scène uit de serie Game of Thrones. Bij veel lezers schiet deze vergelijking dan ook in het verkeerde keelgat. De 62-jarige Brit twittert maandag dat hij geschrokken is van de ophef en belooft in het vervolg beter op te letten.

Daarmee is de commotie echter niet voorbij. Meer dan zestig Britse parlementsleden hebben een brief naar The Sun geschreven naar aanleiding van de column. In het schrijven aan de tabloid eisen de politici, onder aanvoering van Caroline Nokes, dat de krant verdere actie onderneemt tegen de oud-presentator van Top Gear.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Meghan Markle doet voor het eerst verhaal in docu

Volgens de politici horen geschreven stukken als die van de presentator niet in de huidige maatschappij thuis en dragen zij bij aan 'dit onacceptabele klimaat van haat en geweld', aldus de parlementariërs.

Harry en Meghan openen weer de aanval en eisen officieel excuses

05:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!